Credibilitatea coaliției, motiv de contre între purtătorii de cuvânt ai PNL și PSD. Cazul senatorului Cătălin Boboc, analizat pe Facebook

Credibilitatea coaliției, motiv de contre între purtătorii de cuvânt ai PNL și PSD. Cazul senatorului Cătălin Boboc, analizat pe Facebook Sursa foto: EVZ

PNL s-a delimitat de suspiciunile care planează asupra senatorului Cătălin Boboc, acuzat de un presupus furt de energie. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, i-a dat replica omologului și colegului său de coaliție, din PSD, Radu Oprea. PSD a cerut explicații publice, de la liberali, în legătură cu acuzațiile aduse lui senatorului Boboc, în contextul actualei crize a energiei și a facturilor foarte ridicate.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe a explicat care este situația senatorului Cătălin Boboc, acuzat de furt de energie. El a precizat că acesta a demisionat pentru ca imaginea partidului să nu aibă de suferit din cauza sa. În acest context, spune Ionuț Stroe, PNL „este delimitat complet” de suspiciunile care planează asupra senatorului.

Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și – acum – fost membru al PNL, care nu se folosește de nicio calitate din CV-ul său pentru a influența în vreun fel limpezirea situației de care este acuzat. Nu a exercitat nicio presiune, nu a tras de timp și nu a pus bețe în roate niciunei cercetări”, a transmis Ionuț Stroe.

El a ținut să-i dea replica omologului său din PSD, Radu Stroe, care a cerut PNL, într-o postare pe Facebook, clarificări cu privire la cazul Boboc. Purtătorul de cuvânt al PSD a subliniat că astfel de situații pot afecta serios imaginea coaliției, dat fiind contextul crizei energetice cu care se confruntă România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„PNL este acum delimitat complet de suspiciunile care planează asupra lui Cătălin Boboc, fost membru al partidului. Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum își poate concentra atenția pe situații care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliției...”, a transmis Ionuț Stroe într-o postare pe contul său de Facebook.

PSD cere clarificări cu privire la caz

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a cerut lămuriri, în numele partidului său, după apariția informațiilor din presa brăileană cu privire la un presupus furt de energie comis de senatorul Cătălin Boboc. Chiar dacă acesta și-a dat demisia din partid, Radu Stroe a precizat această situație este de natură să afecteze imaginea coaliției de guvernare.

„În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, aşteptăm ca PNL să îşi clarifice cât mai repede poziţia în această chestiune. În contextul crizei energetice, în care cetăţenii mizează pe măsuri de protecţie din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea coaliţiei, din care face parte şi PSD. Ne aşteptăm, aşadar, ca până când autorităţile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”, a transmis Radu Oprea, pe Facebook.

Cătălin Boboc a demisionat din PNL

Fost secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Cătălin Boboc, este suspectat de furt de energie. El este suspectat că ar fi branșat ilegal, la rețeaua de furnizare a energiei electrice, un imobil care îi aparține, din municipiul Brăila. Senatorul Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, dar nu și din Senat, motivând că nu dorește ca imaginea partidului să fie afectată de acuzațiile ce-i sunt aduse. Într-o postare pe Facebook, senatorul ex-PNL și-a descris demisia din partid drept „cel mai decent gest politic” de care este capabil.

„Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită, și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse”, a scris Cătălin Boboc pe Facebook.

El va rămâne, în continuare senator și se va bucura de imunitatea pe care i-o acordă funcția.

„Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluţie, până la clarificarea situaţiei. Voi reveni cu toate explicaţiile şi documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Am fost şi sunt un om de partid, le mulţumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 şi până acum. Îi asigur de buna mea credinţă şi cred că ne vom reauzi”, a adăugat senatorul.

Precizările Poliției din Brăila cu privire la cazul senatorului Boboc

Cătălin Boboc, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, a dezminţit acuzaţiile potrivit cărora şi-ar fi branşat ilegal la reţeaua de energie electrică locuinţa din Brăila. El a spus că imobilul aparţine mamei sale şi că este branşat legal la curent, în acest sens făcând public şi contractul încheiat cu Electrica.

Pe de altă parte, potrivit informaţiilor furnizate Poliția din Brăila cu privire la acest caz, un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord - Sucursala Brăila a sesizat ofiţerul de serviciu al Poliţiei Municipiului cu privire la faptul că în urma unor verificări efectuate ar fi identificat un contor branşat ilegal, aflat sub tensiune.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar la adresa indicată nu au fost identificate persoane, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării proprietarilor imobilului şi stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii 123/2012 a energiei electrice şi gazelor naturale”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.