Bombardamente masive în Dnipro. Peste 50 de localități ucrainene au fost avariate în ultimele 24 de ore

Bombardamente masive în Dnipro. Peste 50 de localități ucrainene au fost avariate în ultimele 24 de ore Sursa: Arhiva EVZ

În timpul nopții, rușii au atacat orașul Dnipro cu rachete Iskander. O persoană a fost ucisă, iar alte cinci persoane au fost rănite.

Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, a declarat că o persoană a fost ucisă și cinci au fost rănite după ce rachete de croazieră rusești „Iskander" au lovit orașul.

„Cincizeci și două de autobuze au fost arse, iar alte 98 au fost avariate. Mai multe clădiri înalte, o sală de sport, un magazin și clădiri administrative au fost avariate", a spus Reznichenko.

Sursa foto: Twitter

Un alt atac, cu urmări mult mai grave, s-a produs în Zaporojia. Autoritățile ucrainene îi acuză pe ruși că au atacat un convoi umanitar omorând 23 de persoane și rănind cel puțin alte 28, potrivit Sky News.

Ne puteți urmări și pe Google News

Guvernatorul regional Oleksandr Starukh a spus că rușii au vizat un convoi umanitar care se îndrepta spre teritoriul ocupat de Rusia. Oameni care doreau să vină în salvarea rudelor care încercau să fugă din teritoriul ocupat de Rusia au fost ucişi. El a prezentat mai multe imagini cu vehicule incendiate și cadavre care zac pe drum. Rusia nu a recunoscut atacul.

5 atacuri cu rachete, 11 atacuri aviatice

Pe 29 septembrie, forţele ruse au lansat 5 atacuri cu rachete, 11 atacuri aviatice şi peste 100 de lovituri cu rachete din sisteme cu lansare multiplă (MLRS) asupra ţintelor militare sau civile în toată Ucraina. Au fost avariate obiective din cel puţin 50 de localităţi.

Peskov a declarat că, după „anexarea” regiunilor Zaporijie şi Kherson, precum şi a republicilor populare Doneţk şi Luhansk, Kremlinul va considera bombardarea acestor teritorii drept o agresiune împotriva Rusiei