100 de milioane de euro pentru blindarea armatei germane. Olaf Scholz: „Armata noastră trebuie să devină pilonul apărării”

100 de milioane de euro pentru blindarea armatei germane. Olaf Scholz: „Armata noastră trebuie să devină pilonul apărării” Olaf Scholz. Sursa foto: EPA/SASCHA STEINBACH

Olaf Scholz a decis să ia măsuri pentru țara sa, în contextul conflictului din Ucraina. Cancelarul german susține că Germania trebuie să-și construiască rapid cea mai puternică armată din Europa.

Olaf Scholz susține că țările europene trebuie să devină mai puternice din punct de vedere militar, în cadrul NATO. De asemenea, cancelarul german a mai explicat că în centrul blocului comunitar trebuie să fie Germania.

„Ca națiunea cu cea mai mare populație, cu cea mai mare putere economică și situată în centrul continentului, armata noastră trebuie să devină pilonul apărării convenționale a Europei, forța armată cea mai bine echipată din Europa”, a transmis Scholz într-un discurs, susținut în fața conducerii Bundeswehr.

Afirmațiile grave ale cancelarului Olaf Scholz

Invazia armatei lui Vladimir Putin în Ucraina a reprezentat o cotitură în politica germană a apărării. În plus, războiul a determinat înființarea unui fond special, în valoare de 100 de miliarde de euro. Scopul lui este modernizarea echipamentului armatei și a unei înnoiri strategice, a declarat Scholz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai mult, cancelarul a vorbit despre dușmanii care înconjoară țara. „Un fost ministru german al Apărării credea că suntem înconjurați numai de prieteni. Adevărul este că politica, economia și o mare parte a societății au crezut la rândul lor, bucuroase, în această teză și au tras concluzii importante”, a declarat Scholz, la Berlin.

În acest context, Scholz a explicat că Germania este pregătită să își asume responsabilitatea în ceea ce privește securitatea continentului european. În plus, el a atenționat toate statele membre NATO că trebuie să aibă mai multe responsabilități în cadrul alianței.

Ucraina, susținută de SUA și Germania în război

Între timp, forțele ucrainene continuă să avanseze. Așadar, trupele lui Volodimir Zelenski reușesc să câștige teritorii. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține că ofensiva ucraineană este foarte eficientă. Totuși, acest lucru nu înseamnă că se apropie sfârșitul războiului.

În ultimele ore, forțele armate ucrainene au tras asupra orașului Valuyki. Sistemul de apărare antiaeriană s-a declanșat, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov. Cel puțin o persoană a fost ucisă și două au fost rănite în urma bombardamentului armatei Ucrainei asupra orașului Valuiki din regiunea rusă Belgorod, a declarat vineri, 16 septembrie, guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, informează RomâniaTV.