Demisie importantă în PSD. Deputatul a făcut anunțul pe Facebook

Demisie importantă în PSD. Deputatul a făcut anunțul pe Facebook Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Un deputat, fost primar al Sectorului 5, a anunțat că demisionează din PSD. Acesta a fost nemulțumit de o decizie importantă a partidului.

Daniel Florea a confirmat printr-un comunicat demisia din PSD. El susține că „nu candidez și nu am avut niciodată intenția de a candida la alegerile locale parțiale pentru funcția de Primar al Sectorului 5, din partea niciunui partid. Dar nu sunt de acord ca PSD să susțină un candidat fără activitate politica în PSD sau, eventual, un reprezentant al unui alt partid”.

Deputatul Daniel Florea, fost primar al sectorului cinci, a demisionat, joi, 1 septembrie, din partidul PSD. Principalul motiv invocat de aceste a fost că nu are susținerea partidului pentru a candida la primăria sectorului cinci. Funcția de primar la sectorul cinci a rămas vacantă după condamnarea definitivă a lui Cristian Popescu Piedone în dosarul Colectiv, pe 12 Mai 2022. În acest context, Florea a spus că „Este o decizie asumată, gândită îndelung și în deplina conformitate cu principiile mele personale, profesionale și politice. Nu plec la alt partid.”, se arată în postarea publicată de politician pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el a atașat și o imagine cu demisia adresată liderului PSD, Marcel Ciolacu. F

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Cine va candida pentru conducerea Primăriei Sectorului 5

Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a trimis, pe data de 22 august, o scrisoare deschisă către președinții PSD și PNL în care le cere să stabilească în termenul legal calendarul de organizare al alegerilor locale.

Guvernul PSD-PNL-UDMR trebuie să adopte până pe doi septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale din Sectorul 5. Consilierul local USR de la Primăria Sectorului 5 îi avertizează pe Ciucă și Ciolacu că, dacă nu adoptă pana pe 2 septembrie hotărârea de organizare a alegerilor parțiale, „încalcă legea și comit un abuz în serviciu”, informează G4Media.

Pe lângă funcția de primar al sectorului cinci, Florea a mai ocupat și funcția de președinte al Subcomisiei CEDO. De asemenea, a fost și membru al Comisiei de Revizuire a Constituției și al delegației Parlamentului României la Consiliul Europei.