Truth Social, platforma de social media a lui Trump, a fost interzisă pe Google Play

Truth Social, platforma de social media a lui Trump, a fost interzisă pe Google Play Donald Trump, acțiune împotriva cofondatorilor Truth Social. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Truth Social, platforma de social media a fostul președinte american Donald Trump, a fost interzisă pe Google Play, deoarece aceasta ar încălca politicile privind interzicerea conținutului referitor la amenințări fizice sau la incitare la violență.

Platforma de social media a lui Donald Trump a fost interzisă pe Google Play. Prin urmare, utilizatorii de Android nu vor putea descărca aplicația.

Truth Social a fost lansată în App store în luna februarie, deși atunci au fost întâmpinate anumite probleme. Aplicația nu era disponibilă și pentru utilizatorii de Android, însă urma să fie analizată de Google, iar ulterior să fie disponibilă.

În urmă cu puțin timp CEO-ul Truth Social a declarat că rămâne la latitudinea Google Play dacă aplicația va fi accesibilă și pentru ceilalți utilizatori, în timp ce reprezentanții Google au precizat că depinde doar de Truth Social, care trebuie să se adapteze regulilor sale.

Truth Social nu va fi disponibilă pentru utilizatorii de Android

În acest sens, un purtător de cuvânt al Google a declarat că platforma lui Trump a fost notificată cu privire la  mai multe încălcări ale politicilor standard și a precizat că a oferit mai multe sfaturi despre cum aplicația să-și remedieze problemele.

„A avea sisteme eficiente de moderare a conținutului generat de utilizatori este o condiție a termenilor noștri de serviciu pentru ca orice aplicație să fie disponibilă pe Google Play”, au precizat reprezentanții Google.

Truth Social este adesea descrisă ca o platformă „liberă la exprimare”, însă cu toate acestea platforma are o listă lungă de termeni și condiții în care sunt cuprinse și lucrurile care pot și nu pot fi postate.

Truth Social a fost creată de Trump și este locul în care fostul președinte alege să posteze, având în vedere că i-a fost restricționat accesul la Facebook și Twitter, după revolta de anul trecut din Capitoliu.

Unii critici susțin că platforma lui Trump dezinformează și instigă la ură. Un raport publicat luni arată că 47 de conturi de pe platformă au fost verificate, pentru că promovau teorii conspiraționiste, informează BBC.

În luna iunie, firma „The SPAC”, care încearcă să achiziționeze compania din spatele aplicației de socializare a lui Donald Trump, Truth Social, a declarat, în timpul audierilor într-un dosar al Comisiei de Valori Mobiliare, că achiziția este subiectul unei noi investigații a unui mare juriu.