Dacian Cioloș a recrutat încă un traseist. Fostul contracandidat al lui Drulă la șefia USR a părăsit partidul

Dacian Cioloș a recrutat încă un traseist. Fostul contracandidat al lui Drulă la șefia USR a părăsit partidul Dacian Ciolos își ia un timp de reflecție după dezastrul de la alegeri. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Încă un membru al USR părăsește partidul. Deputatul Cătălin Teniță și-a anunțat demisia marți, menționând totodată că se înscrie în formațiunea Reper, fondată de Dacian Cioloș.

Cătălin Teniță și-a anunțat demisia și a precizat că începând cu data de 1 septembrie va face parte din partidul REPER.

„Cred că este responsabilitatea mea actuală să aduc împreună oamenii care înțeleg că suntem la mijlocului drumului către o Românie mai bună și că nu putem sta deoparte. De aceea, voi căuta să coagulez alături de ei o mișcare reformatoare pentru România”, a transmis Teniță.

El precizează că rămâne în continuare deschis proiectelor înaintate de USR și că va fi oricând la dispoziție pentru întrebări și consultări în cadrul cabinetului parlamentar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cătălin Teniță a mai specificat că se alătură unor oameni care sunt îndreptățiți să fie reprezentați și ale căror energii trebuie utilizate în politică.

Deputatul a ținut să mulțumească și colegilor din echipa Curaj, pe lista cărora a candidat la președinția USR.

Teniță a adăugat că el crede în partide deschise, în care cei cu viziuni comune dialoghează și lucrează împreună într-un mod eficient, potrivit Mediafax.

USR cu tot mai puțini membri

La jumătatea lunii august un alt politician din USR părăsea partidul. Senatorul George Mîndruță a precizat atunci că decizia i-a fost alimentată de disputele și părerile contradictorii din partid.

„Disputele interne au fost alimentate de diverși presupuși lideri și grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe titulaturi și de a avea influență, a primat”, a precizat senatorul pe rețelele de socializare.

Acesta nu a precizat dacă se va îndrepta spre partidul lui Dacian Cioloș sau nu.

După demisia lui Cioloș, și alți parlamentari au ales să părăsească partidul. Din vechiul PLUS care a fuzionat cu USR fac parte 22 de deputați și senatori, din cei 80 câți are partidul. Surse din interiorul USR au declarat în urmă cu mai mult timp că cinci deputați și senatori și-au anunțat în intern intenția de a demisiona și de a merge alături de Dacian Cioloș, iar alți trei sunt indeciși.