Scenariu apocaliptic în caz de criză majoră. Ce s-ar putea întâmpla dacă am rămâne fără curent electric

Scenariu apocaliptic în caz de criză majoră. Ce s-ar putea întâmpla dacă am rămâne fără curent electric Curent electric / sursa: Arhiva EVZ

Experții austrieci au făcut un scenariu despre o posibilă pană de curent majoră în țară. Ei au vrut să vadă ce se întâmplă dacă o întrerupere de curent ar avea loc, iar austriecii se panichează și iau cu asalt supermarketurile.

Toți experții austrieci au căzut de acord că o pană de curent majoră va avea loc, iar singura întrebare care rămâne acum este „când”. Întrebări se ridică și în ceea ce privește reacția austriecilor în caz de criză majoră și dacă magazinele de alimente vor fi jefuite la scurt timp după o astfel de pană de curent.

Deși studii referitoare la situații de criză sugerează că oamenii din țările stabile și prospere vor tinde să fie solidari și să se ajute reciproc, nu este foarte clar cum vor reacționa cu adevărat oamenii.

Cu toate acestea, consecințele aprovizionării cu energie sunt imprevizibile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Austria se pregătește de o posibilă pană de curent majoră

Alexander Amann de la asociația de protecție civilă a explicat că în prezent există prea puține date pentru a putea preconiza reacția la un astfel de scenariu de criză. El a mai adăugat că lumea nu ar trebui să intre în panică.

„Dacă toată lumea este pregătită și are suficientă mâncare și băutură acasă, timp de zece zile, atunci nu intrați în panică de îndată ce se întunecă și spuneți că trebuie neapărat să mergeți la magazin să cumpărați ceva de mâncare sau de băut. Dacă credeți că trebuie să jefuiți pentru că nu aveți ce mânca, atunci totul cade pur și simplu”, a spus acesta.

Contrar spuselor lui Alexander Amann, un studiu arată că populația austriacă nu este pregătită suficient, ci doar 16% din populație a luat măsuri preventive pentru o întrerupere majoră a curentului. De asemenea, 57% dintre austrieci consideră puțin probabilă o pană de curent în anii următori.

Cea mai mare problemă, întreruperea comunicării

Potrivit lui Alexander Amann cel mai mare pericol în caz de întrerupere generală a curentului este defectarea imediată a tuturor mijloacelor de comunicare.

Telefonul poate funcționa încă o jumătate de oră, dar apoi comunicarea se va termina”, a spus acesta, potrivit Heute.