Banda condusă de interlopul român „Rechinul” încearcă să ascundă sute de milioane de dolari

Banda condusă de interlopul român „Rechinul” încearcă să ascundă sute de milioane de dolari

Gangsteri craioveni au obținut în ultimul deceniu sute de milioane de dolari din clonarea cardurilor bancare la scară industrială. Cartierul general a fost stabilit în Riviera Maya, iar banii erau furați de la turiști și au fost investiți în numeroase afaceri.

O nouă investigație despre banda condusă de interlopul român Florian Tudor, numit și „Rechinul”, arată cum sunt plasați sute de miliarde de dolari în afaceri.

Paraguay a fost un punct-cheie pe harta fraudelor transfrontaliere. Aici operațiunile au fost coordonate de cumnatul lui Florian Tudor, zis Rechinul, șeful grupării din Riviera Maya.

Potrivit procurorului paraguayan specializat în criminalitate cibernetică Irma Llano Pereira, banii au fost plimbați între Paraguay și Brazilia și apoi cheltuiți pe mașini scumpe sau imobiliare, operațiuni prin care pot fi spălați.

În timp ce gruparea condusă de interlopul român se extindea în Mexic, Belmonte do Amaral s-a pus pe treabă în Paraguay, instalând în bancomate dispozitive de copiere a datelor. Potrivit investigației, Belmonte do Amaral ar fi acționat ca omul de încredere al lui Tudor.

Îi supraveghea pe ceilalți skimmeri și redirecționa o parte din bani din Paraguay în Brazilia, unde erau investiți în imobiliare, potrivit fostului membru al grupării.

Un fost membru al grupării a mărturisit că gruparea a început să facă bani rapid și că el personal ar fi procesat peste 100 de milioane de dolari pentru grupare în decurs de trei-patru ani.

„Am văzut bani în viața mea pe care nici nu vi-i puteți imagina”, a declarat fostu membru al grupării.

Gruparea a făcut bani prin intermediul copiilor sau adolescenților

Pe lângă clonarea cardurilor, gruparea a folosit și o altă metodă pentru a face bani. Prin intermediul copiilor și adolescenților.

Aceștia furau dispozitivele de plată (POS-uri) din restaurante sau magazine. Ele erau echipate cu un sistem care dădea acces la detaliile tuturor cardurilor utilizate la tranzacții pe respectivul terminal.

Aparatul era instalat apoi într-un nou restaurant sau magazin, uneori cu ajutorul angajaților, și folosit pentru a goli conturile clienților.

Bani investiți în imobiliare

O parte din banii obținuți prin clonarea de carduri în Paraguay au fost investiți de gruparea Riviera Maya în imobile din Brazilia, conform procurorilor români. Autoritățile noastre solicită, fără succes, de mai bine de un an, extrădarea lui Tudor din Mexic, unde este arestat.

De asemenea, documentele de la registrul cadastral arată că membrii grupării și interpușii lor au cumpărat cel puțin unsprezece proprietăți, între 2014 și 2019, cu aproximativ un milion de dolari.

Șase dintre locotenenții lui Florian Tudor sunt judecați în România

În România, șase dintre locotenenții lui Florian Tudor sunt judecați de Curtea de Apel București pentru tentativă de omor, șantaj și pentru constituirea unei grupări de crimă organizată. Aceștia au fost condamnați în 2021 la închisoare, primind pedepse de trei până la nouă ani.

„Rechinul” a fost și el pus sub acuzare de procurorii antimafia pentru șantaj, instigare la tentativă de omor și pentru constituirea unui grup infracțional organizat, dar nu a fost încă trimis în judecată, deoarece interlopul nu a fost încă extrădat în România până acum, potrivit unei investigații Rise Project.

Ne puteți urmări și pe Google News