Câți bani primesc cei de la Viking dacă se califică în Conference League. FCSB, învinsă de norvegieni în primul tur

Câți bani primesc cei de la Viking dacă se califică în Conference League. FCSB, învinsă de norvegieni în primul tur Sursa foto: Arhiva EVZ

Joi a avut loc pe Arena Națională meciul dintre FCSB și echipa norvegiană, Viking. Deși echipa lui Becali a dominat, aceștia au pierdut cu scorul de 1-2. Scandinavii au fost impulsionați probabil și de suma mare de bani care este pusă în joc dacă FCSB este învinsă, iar ei se califică în Conference League: un milion de euro.

Conducerea norvegienilor a pus la bătaie o primă de un milion de euro pentru o eventuală calificare în grupele Conference League. Informația a apărut în spațiul public după ce a fost dezvăluită de un jurnalist norvegian prezent la meci.

Cu un pas mai aproape de calificările în Conference League

Joi, a avut loc pe Arena Națională primul meci dintre FCSB și Viking. Nordicii au profitat de eternele greșeli din defensiva roș-albaștrilor, iar echipa lui Nicolae Dică s-a chinuit serios, fără un om de gol în echipă.

FCSB a fost învinsă de Viking, scor 1-2, în prima manșă din play-off-ul Conference League. Astfel, returul va avea loc pe 25 august, în Norvegia. Echipa care câștigă dubla merge în grupele Conference League.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolae Dică a menționat imediat după că meciul nu ar fi trebuit să fie pierdut după ce a văzut cum a decurs meciul.

Despre echipa de fotbal Viking

Viking n-a mai ajuns în grupele unei competiții europene din sezonul 2005-2006, când formația scandinavă prindea grupele Cupei UEFA.

E un club foarte vechi, care a luat ființă în urmă cu mai bine de 120 de ani, mai precis în 1899. A câștigat de opt ori campionatul, însă ultima dată în urmă cu mai bine de 30 de ani, în anul 1991. În urmă cu aproape 20 de ani, Viking l-a avut pe bancă pe englezul Roy Hodgson

Echipa de fotbal este antrenată în prezent de antrenorii Bjarte Lunde Aarsheim și Morten Jensen.

Nu există nici măcar un fotbalist în lotul actual care să fie evaluat la cel puțin 1 milion de euro, cei mai valoroși sunt atacanții Tripic și Tangen, câte 800.000 fiecare. Valoarea întregului lot e de numai 9 milioane de euro, de aproape 4 ori mai puțin decât FCSB și chiar și sub Dunajska Streda (11,7 milioane)

În turul 2 din Conference, Viking a reușit să o elimine pe Sparta Praga: 0-0 în Cehia și 2-1 în Norvegia, cu golul victoriei înscris în minutul 90+2, informează gsp.ro.