Boala care s-a extins în ultimii ani în țara noastră. Românii divorțează pe capete, ce oraș conduce tristul clasament

Boala care s-a extins în ultimii ani în țara noastră. Românii divorțează pe capete, ce oraș conduce tristul clasament sursa: arhivă EVZ

În ultimii ani, a crescut numărul cuplurilor căsătorite, care se despart. Divorțurile au devenit și mai frecvente în timpul pandemiei de coronavirus, iar într-un oraș se înregistrează aproximativ șapte cazuri în fiecare zi.

La fel cum s-a întâmplat și în multe alte țări, și în România a crescut numărul divorțurilor în timpul pandemiei de coronavirus. Țara noastră înregistrează, însă, o creștere în ultimii ani. Iar într-un clasament al relațiilor oficializate, care se destramă, Bucureștiul se află pe primul loc. Cu o medie de 7 divorțuri zilnic. Conform datelor ce au fost făcute publice anul trecut, de Institutul Național de Statistică (INS), în Capitală sunt 2.600 de divorțuri anual.

Rata divorțurilor a crescut în timpul pandemiei de coronavirus. Într-un clasament trist, pe prima poziție se află Bucureștiul

La polul opus, cel mai mic număr de divorțuri a fost înregistrat Covasna, acolo unde a fost consemnat un număr de 227 de divorțuri, iar în Vâlcea, 205 divorțuri.

În pandemia de coronavirus ponderea divorțurilor cauzate de violența fizică a crescut, chiar dacă în anul 2020 numărul total al divorțurilor a scăzut. De asemenea, anul trecut, în 3 județe s-au înregistrat peste 1000 cazuri de divorț, respectiv în Constanța, Iași și Prahova, iar în București s-au înregistrat 2600 de cazuri de divorț, reprezentând 9,6% din numărul total de divorțuri înregistrat la nivel național.

Ne puteți urmări și pe Google News

Începând cu vârsta de 50 de ani numărul bărbaţilor care au divorţat a fost semnificativ mai mare decât cel al femeilor: de 1,4 ori la grupa de vârstă 50-54 şi de 1,8 ori la grupele de vârstă 55-59 ani şi 60 ani şi peste, arată studiul publicat de INS din 2021.

Alte date statistice, legate de subiectul destrămării cuplurilor. În câte cazuri a fost vorba despre vina ambilor parteneri

Divorţurile s-au pronunţat în 47,0% dintre cazuri din vina ambilor soţi, în 10,2% din cazuri din vina soţului, în 3,5% dintre cazuri din vina soţiei şi 39,3% din alte cauze.

În ceea ce privește cauzele care duc la despărțirea cuplurilor căsătorite, din țara noastră, pe această listă neagră se numără Infidelitatea, Violența domestică, Neglijența familială, Neînțelegeri complexe și grave dintre soți, conform cancan.ro.