Victor Ponta a dezvăluit în ce au constat înțelegerile pe care le-a avut cu SRI și cu SIE

Victor Ponta a dezvăluit în ce au constat înțelegerile pe care le-a avut cu SRI și cu SIE Sursa Foto: Arhiva EVZ

Politicianul Victor Ponta a vorbit despre dosarele în care este cercetat și a menționat că deși se vedea în cadre restrânse cu oficiali ai Serviciului Român de Informații (SRI) și cu cei ai Serviciului de Informații Externe (SIE), nu se aștepta să fie acuzat într-un dosar penal, pentru că așa îi fusese întelegerea cu ei.

Aflat în cadrul unei emisiuni, fostul premier Ponta a precizat că s-ar bucura mult ca dosarele în care este acuzat constat să se oprească, adăugând că nu s-a așteptat niciodată să i se deschidă un dosar penal, mai ales că se înțelesese cu oficiali ai SIE și SRI să-l anunțe pentru a-și da demisia din funcție în cazul în care i se va deschide un dosar penal.

Înțelegerea dintre Ponta, SIE și SRI

Victor Ponta a vorbit deschis despre înțelegearea pe care a avut-o cu SRI și SIE. El a precizat că se vedea în cadre neoficiale cu oficiali ai instituților și că a lucrat foarte bine cu aceștia.

Tocmai de aceea, s-a înțeles cu ei ca în cazul în care i se va deschide un dosar penal, să fie anunțat pentru a-și da demisia din funcție.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu că nu mi-au spus nimic, dar la faimoasa întâlnire din 2015, eu m-am dus, Maior plecase, era Coldea interimar, și venise Șova și-mi spusese că-l tot chemau și-i spuneau „Dă-l pe Ponta!” și-am zis: dacă-mi faceți dosar, spuneți-mi, că eu vreau să plec din funcție, lăsați-mă-n pace! Și-a chemat-o pe doamna Kovesi care s-a uitat în ochii mei și-a spus: Dar nu e adevărat! Da’ cum? Nici vorbă! Minte Șova!”, a precizat Ponta.

În acest context, prezentatorul emisiunii a evocat perioada în care Laura Codruța Kovesi, împreună cu serviciile de informații, făcea dosare penale pe bandă rulantă, ajungându-se în situația în care aproape toți liderii partidelor au fost puși sub urmărire penală, chiar dacă mulți dintre aceștia au primit clasări după cinci ani sau achitări în instanță.

Victor Ponta vede o alianță PSD-PNL-UDMR și la următoarele alegeri

În cadrul aceluiași interviu, Ponta a precizat că și la următoarele alegeri va fi în frunte tot alianța de guvernământ actuală, PSD-PNL-UDMR. El a mai adăugat că România este înghețată în acest moment și va mai rămâne în aceeași situație încă zece ani.

„Cine e opoziția în România? USR-iștii ăia, care-s vai de capul lor, s-au făcut de râs și George Simion, care s-a nuntit? Pe bune, acum ce poți să faci? PSD este cu PNL și cu UDMR. Cum să poți să o dezgheți? Țara asta a fost înghețată din 1979 până în 1989, zece ani. A mai fost și înainte de comunism”, a precizat Ponta în cadrul emisiunii Marius Tucă Show de la Gândul.