Atac cu mașina în mulțime, în SUA. Un mort și 17 răniți, la o strângere de fonduri pentru victimele unui incendiu

Atac cu mașina în mulțime, în SUA. Un mort și 17 răniți, la o strângere de fonduri pentru victimele unui incendiu sursa foto: WNEP

Un om a murit și alți 17 au fost răniți în urma unui atac cu mașina în mulțime, la un eveniment caritabil ce avea loc în statul american Pennsylvania.

Bărbatul a intrat cu mașina într-o mulțime de oameni din Pennsylvania, Statele Unite, sâmbătă, ucigând o persoană și rănind alte 17. Ulterior, atacatorul a reușit să fugă și apoi să ucidă o femeie într-un oraș din apropiere, potrivit declarațiilor polițiștilor.

Un eveniment caritabil pentru victimele unui incendiu, ținta teroristului

Victimele atacului cu mașina în mulțime participau la un eveniment de caritate în favoarea victimelor unui incendiu mortal masiv, care a ucis 10 persoane, săptămâna trecută.

Atacatorul a intrat cu mașina în această mulțime, adunată lângă barul și restaurantul numite „Departamentul de Intoxicologie” din localitatea Berwick, în jurul orei 18:15.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacatorul nu a fost încă identificat, deși este arestat

Ulterior, bărbatul care a intrat cu mașina în oameni a reușit să fugă, apoi a agresat și ucis o femeie în localitatea Necopeck, din apropiere, a mai anunțat poliția de stat din Pennsylvania. Polițiștii nu au dorit să descrie natura atacului și nici nu au oferit detalii suplimentare despre locul în care s-a produs atacul terorist.

Deocamdată, bărbatul nu a fost identificat, dar a fost prins și plasat în arest. El urmează să fie cercetat penal pentru faptele sale, a mai precizat poliția statală într-un comunicat.

Care este starea victimelor în acest moment

Starea celor 17 răniți în urma atacului cu mașina în mulțime nu este deocamdată clară, potrivit presei din Statele Unite ale Americii. Dar se știe că toți cei răniți au fost internați într-un spital din apropiere, a declarat pentru New York Post un membru al forțelor de oridne pe nume Anthony Petroski.

Potrivit rețelei de televiziune prin cablu WNEP, șoferul a vizat o mulțime de persoane care participa la un eveniment desfășurat cu scopul de a strânge bani pentru victimele incendiului unei case din localitatea Nescopeck, care a dus la moartea a șapte persoane, inclusiv trei copii.

Din informațiile oferite de autoritățile locale, victimele incendiului făceau parte din aceeași familia, iar copiii decedați avea vârsta de de 5, 6 și, respectiv, 7 ani.