Motivarea din dosarul achitării lui Ionuț Negoiță, fost acționar la Dinamo

Motivarea din dosarul achitării lui Ionuț Negoiță, fost acționar la Dinamo Sursă: Khwaneigq | Dreamstime.com

Fostul acţionar majoritar al FC Dinamo Ionuţ Negoiţă a fost achitat de acuzațiile de complicitate la bancrută frauduloasă în dosarul primei insolvențe a clubului FC Dinamo.  În motivare se arată că n-ar fi ascuns niciun ban din patrimoniul societății la momentul intrării ei în insolvență.

Ionuţ Negoiţă a fost achitat în primă instanţă de acuzațiile de complicitate la bancrută frauduloasă în dosarul insolvenței clubului FC Dinamo deoarece n-ar fi ascuns niciun ban din patrimoniul societății la momentul intrării ei în insolvență, arată  instanța de fond în motivrea deciziei de achitare.

Din conținutul motivării rezultă că Ionuț Negoiță și oamenii lui n-au făcut nimic penal la Dinamo, ci procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București nu s-ar fi uitat cu atenție în actele contabile.

„Deși expertul Parchetului CAB a găsit o diferență de 18.498.402 de lei între activele societății și valoarea trecută în planul de reorganizare, instanța reține că în suma respectivă intrau și datoriile de aproape 13 milioane de lei, cheltuielile în avans de 1,6 milioane de lei plus alte elemente, deci inculpații n-au „dosit” nimic. În plus, valoarea de piață a activelor Dinamo ar fi fost de aproape 3 ori mai mică (8,6 milioane lei) față de cea din acte, adică valoarea totală netă (de 22 milioane lei)”, relatează ziare.com.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzațiile procurorilor în dosarul insolvenței Dinamo

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai 2014, la Tribunalul Bucureşti. În decembrie 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a acţionarului FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, pentru complicitate la bancrută frauduloasă în dosarul de insolvenţă a societăţii care administrează clubul de fotbal.

În acest dosar au fost trimişi în judecată şi fostul administrator judiciar al societăţii, Cătălin Andrei Dascăl şi Elena Cosma, fost administrator al unei societăţi implicate în dosar, persoana care a realizat planul de reorganizare a FC Dinamo, precum şi fostul administrator special al societăţii FC Dinamo 1948 SA, Valentin Cristian Gheorghiţă.

Rechizitoriul procurorilor

„Pentru întocmirea planului de reorganizare, ar fi trebuit să se realizeze o inventariere şi o evaluare a activelor aflate în patrimoniul S.C. Dinamo 1948 S.A. pentru a se stabili care este valoarea totală a acestora şi, mai apoi, care este cuantumul datoriilor ce pot fi achitate din valoarea activelor existente.

În conformitate cu art. 95 alin. 5 lit. d din Legea nr. 85/2006, estimarea valorii activelor existente în patrimoniul debitorului trebuie să se facă în funcţie de data propunerii planului de reorganizare. În acest context, pentru a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a nu plăti creanţele bugetare în cuantum de 24.442.264 lei, administratorul special, avocat Valentin Cristian Gheorghiţă, a ascuns o parte din activele SC Dinamo 1948 SA, stabilind astfel o valoare mai mică a activelor în comparaţie cu valoarea reală”, scriu procurorii în rechizitoriu, potrivit ziare.com.