SUA estimează că Rusia are 75.000 de soldați morți sau răniți, jumătate din trupele sale fiind dislocate

SUA estimează că Rusia are 75.000 de soldați morți sau răniți, jumătate din trupele sale fiind dislocateSursă: Kar881am | Dreamstime.com

Departamentul de Trezorerie donează 500 de milioane de dolari Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a sprijini Ucraina.

Guvernul și Forțele Armate ale Statelor Unite estimează că Rusia a înregistrat aproximativ 75.000 de soldaţi morți și răniți de când a început invadarea Ucrainei în februarie, potrivit cotidianului "The New York Times", citat de El Mundo.

Potrivit informațiilor din acest ziar, care citează ca sursă un legiuitor care a purtat discuții cu reprezentanții guvernului, cifra ar însemna că jumătate din cei 150.000 de soldați pe care Rusia i-a desfășurat în Ucraina în această primăvară ar fi morţi sau răniţi.

Cifra de 75.000 de soldați ruși morți sau răniți a fost menționată într-o întâlnire comună și privată a Departamentului de Stat, Departamentului de Apărare, Statului Major Comun al SUA și Biroului Directorului de Informații Naționale.

La rândul său, Kremlinul a calificat, joi, drept "false" informațiile publicate de "The New York Times" despre aproximativ 75.000 de victime în rândurile rusești, soldaţi morți și răniți, de la începutul campaniei militare din Ucraina.

"Nu este ceva ce a spus administrația americană, este o informaţie publicată în mass-media. Astăzi, nici cele mai serioase ziare nu se opun răspândirii de tot felul de știri false", a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, în conferința de presă zilnică, relatează Efe de la Moscova.

Potrivit lui Peskov, aceasta este o practică care devine din ce în ce mai comună.

Milioane de dolari investiți de Meghan în companiile chimice, farmaceutice și petroliere. Mai este ducesa apărătoarea climei?

Sursa: Pixabay

Tot miercuri, Departamentul Trezoreriei a donat 500 de milioane de dolari Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru "sprijinirea afacerilor și serviciilor publice ucrainene" afectate de invazia rusă.

Într-un comunicat, Trezoreria a explicat că banii vor fi folosiți pentru finanțarea răspunsului de urgență în țară, în principal accesul la energie, precum și pentru garantarea securității alimentare, cu fonduri pentru infrastructură și transport, precum și finanțare directă pentru fermieri și exportatori.

În plus, fondurile vor servi pentru sprijinirea celor mai vulnerabile populații și a persoanelor strămutate intern din țară.

Acordul a fost semnat în cadrul unei ceremonii virtuale de către secretarul adjunct al SUA pentru Comerț Internațional și Dezvoltare, Alexia Latortue, și președintele BERD, Odile Renaud-Basso.

"Această contribuție servește la reafirmarea sprijinului nostru pentru poporul ucrainean în timp ce își apără țara de războiul nejustificat și neprovocat al Rusiei", a spus Latortue, potrivit notei.

Banii fac parte din pachetul de ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina, aprobat de Congresul SUA și semnat de președintele Joe Biden în luna mai. (Traducerea: Rodezia Costea, RADOR)

Ne puteți urmări și pe Google News