Kadîrov, anunță un plan „grandios” pentru „demilitarizarea țărilor NATO” și amenință că după Kiev urmează Polonia

Kadîrov, anunță un plan „grandios” pentru „demilitarizarea țărilor NATO” și amenință că după Kiev urmează Polonia Ramzan Kadîrov. Sursa foto: Twitter

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, anunță că autoritățile ruse dezvoltă un plan de demilitarizare pentru țările NATO, acest plan fiind deja discutat cu asistentul său Apti Alaudinov. Acesta a amenințat că după capturarea Kievului urmează Polonia.

Cecenul Ramzan Kadîrov a precizat că împreună cu asistentul său Alaudinov au discutat despre planurile de invadare a teritoriului țărilor Alianței Nord-Atlantice, în special despre invadarea Poloniei, „cântărind argumentele pro și contra” și pregătind activitățile unităților cecene pentru un război la scară largă împotriva Ucrainei.

„Planurile sunt grandioase. Elaborăm deja un plan pentru demilitarizarea țărilor NATO, iar după capturarea Kievului, prima în linie este Polonia”, a scris Kadîrov.

Liderul Ceceniei a mai indicat că asistentul său Apti Alaudinov a vizitat teritoriile ocupate din regiunea Lugansk și a participat la capturarea acesteia împreună cu „Miliția Populară a LPR”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este pentru prima dată când aliatul lui Putin în războiul din Ucraina prezintă „planuri” pentru atacarea unor state membre NATO.

Mesajele sale sunt preluate și de alți oficiali ceceni. Președintele parlamentului cecen, Magomed Daudov, un apropiat al lui Ramzan Kadîrov, a spus că batalioanele cecene care luptă în Ucraina „vor merge înainte până la Berlin” dacă „Putin nu le va opri”.

Liderul cecen s-a remarcat în ultima perioadă mai degrabă prin filmulețe pe TikTok, seriale cu un fals Zelenski și mesaje pe Telegram, potrivit digi24.

Kadîrov a mai amenințat Polonia în trecut

La sfârșitul lunii mai, liderul cecen a mai lansat o amenințare îndreptată împotriva Poloniei, menționând atunci că „Dacă primim comanda în 6 secunde vă arătăm ce putem să facem”.

Kadîrov, un apropiat al lui Vladimir Putin, ridicat la rangul de general-locotenent este recunoscut pentru declarațiile sale de război. Cecenul a luat la ochi Polonia după ce ambasadorul Rusiei la Varșovia a fost murdărit cu cerneală roșie, ca formă de protest.

„Ucraina este deja o problemă închisă. Acum mă interesează Polonia. După Ucraina, dacă vom primi o comandă, vom arăta ce suntem capabili să facem în 6 secunde. Mai bine luați-vă armele (polonezii – n. red.) de la mercenari”, a susținut atunci Ramzan într-o înregistrarea apărută în spațiu public.