Peste 1,6 milioane de vouchere sociale au ajuns la beneficiari. Când se va încheia procedura de distribuire a cardurilor

Peste 1,6 milioane de vouchere sociale au ajuns la beneficiari. Când se va încheia procedura de distribuire a cardurilor Compania Poșta Română a făcut un anunț important pentru toți beneficiarii cardurilor de energie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Autoritățile au emis în jur de 1,6 milioane de carduri pentru voucherele destinate achiziției de alimente sau a unei mese calde, în valoare de 250 de lei. Distribuția a fost demarată pe 10 iunie la nivelul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, iar ajutorul este destinat familiilor aflate în nevoie. Până săptămâna viitoare, autoritățile estimează că vor distribui peste 2 milioane de carduri, din totalul de aproximativ 2,5 milioane câte vor fi distribuite.

Până miercuri, 13 iulie, au fost emise aproximativ 1,6 milioane de carduri pe care se încarcă ajutorul financiar de 250 de lei destinat achiziției de alimente și mese calde. Practic, vorbim de aproximativ o lună, de la data de 10 iunie, la care a început distribuția acestor carduri, de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Voucherele sociale, în valoare de 250 de lei, se acordă o dată la două luni, până la finalul acestui an, prin programul „Sprijin pentru România”.

Săptămâna viitoare, oficialii guvernamentali estimează că vor depăși pragul de 2 milioane de vouchere sociale distribuite, conform unui comunicat transmis de ministerul condus de Marcel Boloș. De menționat că potrivit estimărilor oficiale, de aceste carduri vor beneficia aproximativ 2,5 milioane de români.

„Facem progrese importante de la săptămână la săptămână, mă bucur că mecanismul este rodat și că alături de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Compania Națională Poșta Română și emitenții de carduri funcționăm ca o echipă veritabilă și reușim să depășim toate dificultățile, pentru ca aceste carduri pe care încărcăm voucherele să ajungă într-un timp cât mai scurt către oameni”, a transmis ministru Marcel Boloș prin intermediul comunicatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: GOV.ro

Cum se distribuie cardurile de ajutor alimentar

Listele cu beneficiarii acestor ajutoare sunt stabilite la nivelul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Iar odată ce cardurile sunt emise de unitățile producătoare, sunt introduse în plicuri și livrate de angajații Poștei Române.

Pentru tranșa I, încărcarea cardurilor cu ajutorul financiar în valoare de 250 de lei se face într-un interval de aproximativ 7 - 10 zile de la momentul primirii de către beneficiari. Ulterior, procedura de virare se simplifică, astfel că cei peste 2,5 milioane de beneficiari vor primi ajutorul în decurs de 3 - 5 zile de la termenul stabilit prin lege.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va actualiza lunar, înainte de fiecare alimentare a tichetului social, listele cu beneficiari. Vor fi verificate, astfel, eventualele modificări intervenite raportat la listele anterioare. Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN).

De asemenea, beneficiarii vor primi detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în apar probleme. Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari, iar în cazuri excepționale de persoane apropiate, dar numai împreună cu actul de identitate. Cei 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.