Voucherele sociale. Un milion de carduri au ajuns la beneficiari. Cât trebuie să mai aștepte ceilalți români

Voucherele sociale. Un milion de carduri au ajuns la beneficiari. Cât trebuie să mai aștepte ceilalți români Compania Poșta Română a făcut un anunț important pentru toți beneficiarii cardurilor de energie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a anunțat că doar un milion de vouchere sociale, adică mai puţin de jumătate din total, au fost emise până în prezent. Ce se va întâmpla în continuare.

Distribuirea cardurile pe care se încarcă ajutorul de 250 de lei pentru alimente și mese calde a început în 10 iunie, însă până în prezent, doar un milion de carduri au fost emise, adică jumătate din total.

Voucherele de 250 de lei vor fi acordate o dată la două luni, până la finalul anului, prin programul „Sprijin pentru România”.

Ministrul Boloș anunță că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin

„Vreau să știți că deși penuria mondială de cipuri, precum și diverse probleme întâmpinate la nivel logistic în procesul de distribuire au creat dificultăți, mobilizarea este exemplară. Emitenții și Poșta lucrează inclusiv în weekend pentru a urgenta procedura, astfel încât cardurile să ajungă la oameni cât mai repede. Cert este că niciun beneficiar nu va rămâne fără sprijin, acest lucru este garantat. Acum este cea mai grea etapă, până se distribuie toate cele 2,5 milioane de carduri, pentru următoarele tranșe totul va fi mult mai cursiv”, a transmis ministru Marcel Boloș.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Cine poate beneficia de voucherele de 250 de lei

Voucherele sociale pentru alimente de bază și mese calde în valoare de 250 de lei vor putea fi cerute de către:

  • pensionarii și persoanele cu handicap și care au venituri mai mici sau egale cu 1.500 de lei;
  • familiile cu cel puțin doi copii în întreținere care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile monoparentale care au, pe membru de familie, venituri nete mai mici sau egale cu 600 de lei;
  • familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social;
  • persoanele fără adăpost.