Wizz Air și-a redus zborurile pentru a face față lipsei de angajați

Wizz Air și-a redus zborurile pentru a face față lipsei de angajați

Compania europeană low-cost Wizz Air este cea mai recentă companie aeriană care a anunțat o reducere a zborurilor pentru a face față perturbărilor.

Compania a declarat luni, într-o actualizare a tranzacțiilor din primul trimestru, că își reduce cu 5% programul de vară pentru a „reduce impactul perturbărilor externe în curs”. Luna trecută, parlamentarii din Marea Britanie și un organism de reglementare a aviației au ordonat companiilor aeriene să pună capăt unui val de anulări de ultim moment, după ce sectorul s-a luptat să răspundă cererii în creștere pentru zboruri.

Pierderi financiare

Decizia Wizz Air de a-și reduce orarul de vară urmează anunțul British Airways că anulează 10.300 de zboruri pe distanțe scurte, ceea ce reprezenta aproximativ 13% din programul său total de vară. Compania aeriană scandinavă SAS a anulat 51% din zborurile sale programate în această lună și ulterior a intrat în faliment în SUA pe 5 iulie, după ce o grevă pentru salarizare a paralizat operațiunile companiei.

Wizz Air, listată la Londra, a declarat în actualizarea de tranzacționare că va raporta o pierdere operațională de 285 de milioane de euro pentru primul trimestru. Acesta a citat pierderi nerealizate de schimb valutar, întreruperi în curs de călătorie și utilizare mai scăzută pe parcursul trimestrului.

Acțiunile Wizz Air au scăzut luni cu 4,6% în tranzacțiile din Londra, potrivit Bloomberg, acțiunile companiei aeriene scăzând cu aproximativ 58% în acest an. Wizz Air a declarat în actualizarea sa comercială că se așteaptă să înregistreze un profit „operațional semnificativ” în al doilea trimestru al său, ca urmare a creșterii prețurilor biletelor de avion comerciale, potrivit Business Insider.

Ne puteți urmări și pe Google News