Finalul războiului dintre Rusia și Ucraina. Trei scenarii care ar putea pune capăt invaziei rusești

Finalul războiului dintre Rusia și Ucraina. Trei scenarii care ar putea pune capăt invaziei rusești Sursa foto: Vetre Antanaviciute-meskauskiene | Dreamstime.com

Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea să se apropie de final. Ministrul ucrainean al Apărării a prezentat trei posibile scenarii care ar aduce pacea între cele două țări. Unul dintre ele face referire la prăbușirea Federației Ruse,

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a prezentat vineri trei scenarii care ar putea duce la finalul războiului dintre Rusia și Ucraina. Unul dintre ele ar fi un „gest de bunăvoință” din partea Kremlinului, altul face referire la prăbușirea Federației Ruse, iar cel de-al treilea scenariu pentru finalul războiului este o victorie a Ucrainei pe „câmpul de luptă”.

„Primul scenariu ar fi aproximativ același cu „bunăvoința” pronunțată de ruși când s-au retras din regiunile Kiev, Cernihiv, Sumî și Insula Șerpilor”, a declarat Oleksii Reznikov potrivit Ukrainska Pravda.

„Prin urmare, cred că ar fi rupt într-un lanț al mai multor multe evenimente. În primul rând, vom prelua poziția de dinainte de 24 februarie, apoi vor avea loc câteva conversații despre statutul Donețkului, Luganskului și Crimeei ocupate anterior, dar la masă cu partenerii noștri puternici”, a mai adăugat ministrul Apărării din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Finalul Războiului: ori Ucraina învinge pe câmpul de luptă, ori Rusia se prăbușește

Ministrul Apărării a ținut să sublinieze faptul că nu va exista „Minsk III” și nici acorduri de capitulare. „Nimeni nu va negocia cu pistolul la cap” pentru pace, susține el.

„A doua opțiune este că vom distruge treptat forțele armate ale Federației Ruse, pentru că acesta este de fapt un război de uzură. Au mai mulți oameni, teritoriu, tancuri, avioane etc., dar nu totul este modern, totul este vechi și în prezent folosesc principiul unei mașini de tocat carne”, a mai adăugat Oleksii Reznikov.

O victorie a Ucrainei pe „câmpul de luptă” nu ar aduce finalul războiului prea curând, ci spre finalul acestui an, „poate chiar începutul anului viitor”. Cel de-al treilea scenariu prezentat de oficialul ucrainean face referire la prăbușirea Rusiei.

„Al treilea scenariu este mai dramatic pentru Federația Rusă: este prăbușirea Federației Ruse, este un marș al suveranităților în mai multe subiecte diferite: Tatarstan, Bașchiria, în Est etc. Cu siguranță o vom vedea în timpul vieții noastre, dar aceasta este o poveste destul de lungă.”, a precizat ministrul ucrainean al Apărării.