Un nou virus a speriat populația. S-au depistat deja primele cazuri la copiii sub 5 ani. Ce spun autoritățile

Un nou virus a speriat populația. S-au depistat deja primele cazuri la copiii sub 5 ani. Ce spun autoritățile Boli genetice. Sursa foto: Dreamstime.com

După COVID-19 și variola maimuței, populația se confruntă cu un nou virus. Primele cazuri de ”gripa tomatelor” au fost depistate în India, iar autoritățile au luat deja primele măsuri. Copiii sunt cei mai predispuși la boală.

După variola maimuței, un nou virus, numit ”gripa tomatelor”, a speriat populația. Primele cazuri au fost raportate în India, asta după ce 80 de copii au fost infectați. Autoritățile au fost nevoite să caute cele mai eficiente măsuri, iar specialiștii încearcă să găsească explicații.

Și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat declarații despre ”gripa tomatelor”. Oficialul a precizat ce se va întâmpla în România dacă virusul va ajunge la noi în țară.

Rafila a declarat că trebuie așteptat ca Centrul European de Control al Bolilor să furnizeze mai multe informații suplimentare legate de modul în care o posibilă infecție de acest fel ar putea afecta Uniunea Europeană. Cu toate astea, autoritățile au luat în calcul o serie de măsuri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nou virus periculos

„Pe măsură ce Centrul European de Control al Bolilor ne va furniza informații suplimentare legat de modul în care o posibilă infecție poate să afecteze Uniunea Europeană, vom lua și noi aceleași măsuri similare cu celelalte state ale Uniunii”,a declarat Alexandru Rafila.

Sursa foto: Captura video

Noul virus afectează copiii de cel mult 5 ani. Specialiștii spun că este greu să îți dai seama care sunt adevăratele simptome, fiind asemănătoare cu cele ale variolei maimuței, mai precis, erupții cutanate mari pe tot corpul, sub forma unor vezicule rotunde și roșii.

Primul caz de variola maimuței lângă România

România ar putea fi în pericol după ce s-a depistat primul caz de variola maimuței lângă țara noastră, în Ungaria. Un bărbat de 38 de ani din statul vecin s-a infectat, iar specialiștii vor să afle dacă acesta a fost plecat în străinătate sau nu.

Ministrul Sănătății spune că românii nu trebuie să își facă griji doar pentru că un astfel de caz a apărut la granița țării. „Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz. Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor“, a adăugat a declarat joi Alexandru Rafila la A3.