Rusia a atacat un tunel de la granița cu Ucraina pentru a opri proviziile militare venite din Occident

Rusia a atacat un tunel de la granița cu Ucraina pentru a opri proviziile militare venite din Occident Sursă: Facebook/ Володимир Зеленський

Trupele ruse au fost filmate atacând un tunel feroviar care leagă Ucraina de Slovacia pentru a opri proviziile militare din Occident care ajung la Kiev.

Rachetele de croazieră Kalibr au lovit tunelul feroviar Beskydy din Munții Carpați. O familie, cu o teamă notabilă în voci, a înregistrat lovitura din regiunea Lviv și a spus că două rachete au lovit zona. Oficialul ucrainean Anton Gerashchenko și guvernatorul Liov Maksym Kozytskyy au confirmat atacul din acea seară. „Obiectivul este să încercăm să perturbăm comunicațiile feroviare și să oprim aprovizionarea cu combustibil și arme de la aliații noștri”, a spus el.

Atac asupra unui tunel feroviar

Surse ruse au mai spus că atacurile au implicat rachete Kalibr. Acest tip de rachetă strategică a fost folosit anterior în războiul din Ucraina menit să distrugă infrastructura vitală. În aprilie, imaginile au arătat că rachetele Kalibr erau încărcate într-un submarin în portul naval Sevastopol din Crimeea anexată.

Amploarea oricăror avarii la tunelul Beskydy a fost neclară cu ruta care leagă Ucraina de statul NATO Slovacia - o legătură feroviară între Lviv și UE. Primul tunel a fost construit în 1886, iar al doilea a fost inaugurat în 2018 ca poartă spre Europa. Pe videoclip se aude o voce care spune: lovitura a fost în direcția Stryi. „La naiba…”, spune o voce în ucraineană. "Uite! La naiba!”

Acesta vine în momentul în care Ucraina, blocată într-o luptă acerbă împotriva armatei invadatoare a Rusiei, a primit un impuls, iar Statele Unite au anunțat un pachet de arme de 700 de milioane de dolari pentru Kiev, care va include sisteme avansate de rachete cu o rază de acțiune de până la 50 de mile. Rusia a acuzat Statele Unite că au adăugat „combustibil la foc”.

Un impuls pentru încheierea războiului

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că furnizarea de lansatoare de rachete crește riscul ca o „țară terță” să fie târâtă în conflict. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că Ucraina a promis că nu va folosi sistemele pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei.

Președintele american Joe Biden speră că extinderea artileriei Ucrainei va ajuta Rusia să negocieze încheierea războiului, aflat acum în a patra lună, potrivit Mirror.co.uk.

Ne puteți urmări și pe Google News