Un adversar politic îi dă lovitura de grație lui Dodon: „Este liderul grupării criminale și agent de influență a altui stat”

Un adversar politic îi dă lovitura de grație lui Dodon: „Este liderul grupării criminale și agent de influență a altui stat” Igor Dodon / sursa foto: Arhiva EvZ

Igor Dodon este lider al unei grupări criminale și agent de influență a unui alt stat. Acuzațiile îi aparțin unui fost deputat din Republica Moldova, Alexandru Slusari. El face o scurtă trecere în revistă a scandalurilor în care a fost implicat acesta și a alianțelor politice din care a făcut parte. De asemenea, Slusari este de părere că protestele de susținere pentru fostul președinte se vor opri, dacă nu vor fi interese de la Kremlin pentru a fi întreținute.

Fostul deputat Alexandru Slusari lansează o serie de acuzații la adresa fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Acesta este vizat de o anchetă a procurorilor anticorupție din Republica Moldova și a fost plasat în arest la domiciliu de judecători.

Alexandru Slusari, considerat un adversar al lui Igor Dodon, a afirmat că nu i s-a părut normal să se manifeste în favoarea inculpării fostului președinte, așa cum nu sunt normale nici protestele de susținere a acestuia.

„De fapt, toate lucrurile sunt limpede. Nu am văzut nici un rost să dansez din bucurie lăngă casa bănuitului de dragul piarului ieftin, speriind familia lui. Cu repulsie am urmărit acest show cu participarea ambelor tabere”, a arătat Alexandru Slusari.

Ne puteți urmări și pe Google News

Igor Dodon este anchetat pentru un episod care datează din 2019, când în spațiul public au apărut imagini în care acesta primea o sacoșă în care se spunea că sunt bani. Suma provenea de la oligarhul Vlad Plahotniuc. Din imaginile video rezultă că banii ar fi pentru plata salariilor angajaților din Partidul Socialist din Republica Moldova.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și procurorii anticorupție au făcut mai multe percheziții la domiciliul fostului președinte în legătură cu dosarul „kuliok” (sacoșă).

Sursa foto: Facebook

Acuzațiile lui Alexandru Slusari

Slusari a trecut în revistă ascensiunea politică a lui Igor Dodon, dar și scandalurile de corupție în care a fost implicat sau acuzațiile formulate la adresa lui.

„În rest, istoria lui Igor Nicolaevici este cunoscută de toata lume, chiar și de cei, care acum în virtutea circumstanțelor politice, sunt obligați să organizeze proteste în susținerea fostului președinte. Dodon este liderul grupării criminale și agent de influență a altui stat. Am spus nu odată acest lucru public, fapt pentru care dănsul m-a atacat în judecată.

De cănd Igor Nicolaevici s-a pornit pe drumuri politice, el în permanența a căutat parteneriat cu oligarhii obscuri. A fost finanțat de Șor în prima campania electorală în Chișinău. Pe urmă a nimerit în haremul lui Plahotniuc, care l-a impus pe el să-l trădeze pe Voronin, l-a trimis la Moscova și l-a făcut președinte.

Doar proștii pot crede în balada lui Igor Nicolaevici cum dănsul a jucat cu Plahotniuc la negocieri. Mulți oameni cunosc ce a fost seara tărziu, 7 iunie 2019, în sediul PSRM și de căte ori au avut loc discuții telefonice între Dodon și curatorii de la Moscova, care strigau necenzurat la el și i-au curmat încercările de a merge totuși în coaliția cu Plahotniuc”, a mai arătat fostul deputat, într-o postare pe Facebook.

Doar vârful piramidei criminale

Potrivit celor arătate de el, toate scandalurile în care a fost implicat Igor Dodon reprezintă doar vârful piramidei criminale pe care a pus-o la cale. Mai mult, fostul deputat este de părere că investigația în cazul acestuia a fost inițiată prea târziu.

„Știm ce a urmat. După scurtă alianță cu blocul ACUM, care era nefirească pentru Dodon, țara a văzut căderea în disgrație deplină a lui Igor Nicolaevici. Coaliția cu partidul Șor. Prietenia cu Andronache și Nichiforciuc. Scheme peste scheme. Faimosul Kuliok, Bahama, vacanțele de lux cu salariul modest al unui demnitar de stat, naveta permanentă la Moscova, controlul exportului fructelor în Federația Rusă. Pentru cineva este o  descoperire aceasta biografia glorioasă a fostului șef al statului?

Dar eu cred că aceste episoade sunt doar vărful piramidei criminale, construite de Igor Dodon. De atăta regret faptul că prea târziu procuratura a avut curaj să pornească acest dosar penal complex. Am așteptat asemenea acțiuni măcar în august 2021”, a mai scris Alexandru Slusari într-o postare pe Facebook.