Decizia care îl va pune la pământ pe Vladimir Putin! Anunţ crucial al NATO. Rusia, izolată total

Decizia care îl va pune la pământ pe Vladimir Putin! Anunţ crucial al NATO. Rusia, izolată total

Finlanda și Suedia încearcă să facă toate demersurile pentru aderarea la NATO. Anunțul a fost făcut chiar de secretarul-general al NATO. Oficialii consideră că acest lucru i-ar pune capac lui Vladimir Putin și că ar izola Rusia de celalalte state.

Finlanda și Suedia au discutat cu membrii NATO despre poziția lor privind aderarea, a declarat secretarul-general al NATO, Jens Stoltenberg. Acesta a participat la o conferința de presă a Alianței, din cauza infectărilor de COVID-19 care au reapărut.

Acesta este convins că aderarea lor va fi un eveniment istoric, iar NATO le va da toate posibilitățile.

Stoltenberg a precizat că Vladimir Putin nu vrea doar să distrugă Ucraina. Liderul de la Kremlin dorește ca Europa și America de Nord să fie divizate pentru a nu mai îl ajuta pe Volodimir Zelenski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul NATO este convins că sprijinul NATO a ajutat Ucraina în plin război și că a dat peste cap planurile lui Vladimir Putin.

Sursa: arhiva EVZ

În următorul summit NATO de la Madrid vor fi analizate mai multe măsuri care să păstreze siguranța în Europa, a mai anunțat Jens Stoltenberg. Celelalte state membre au oferit asistență în valoare de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar și instruire pentru armată, relatează BBC.

Vladimir Putin a răbufnit

După ce Finlanda a anunțat dorința de a adera la NATO, Rusia a avut un mesaj dur. Vladimir Putin a oprit furnizarea de energie electrică pentru acest weekend. RAO Nordic a precizat sancțiunea.

Furnizorul a transmis un comunicat prin care anunță că a fost „forțat să suspende importul de electricitate” începând cu 14 mai. Cu toate astea, RAO Nordic a declarat că nu dorința de aderare este principalul motiv.

RAO Nordic „nu este în măsură să efectueze plățile pentru energia electrică importată din Rusia„, a adăugat comunicatul. „Această situație este excepțională și s-a întâmplat pentru prima dată în cei peste 20 de ani de istorie comercială a noastră”.

Vladimir Putin a pregătit mai multe sancțiuni după ce oficialii de la Helsinki au anunțat că Finlanda trebuie să adere la NATO „fără întârziere”. Rusia consideră „cu siguranță” aderarea Finlandei ca fiind o reală amenințare, iar Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova va fi „forțată să ia măsuri reciproce, de natură tehnico-militară și de altă natură”.