Dezvăluirile care şochează Planeta! Ce le-au făcut comuniştii celor infectaţi cu COVID-19. Revoltă uriașă în China
- Emma Cristescu
- 25 aprilie 2022, 21:30
Autoritățile din Shanghai au luat măsuri drastice pentru a scăpa de virusul COVID-19, iar oamenii sunt speriați de noile restricții. Bolnavii sunt închiși în clădiri cu garduri metalice înalte de 2 metri.
Cazurile de COVID-19 au explodat în Shanghai, iar autoritățile au amplasat garduri metalice înalte de 2 metri în jurul clădirilor în care sunt ținuți infectații. Aceștia au sigilat și ușile apartamentelor în care se află bolnavii.
Mai multe imagini din Shanghai au devenit virale pe rețelele de socializare, iar oamenii nu înțeleg de ce autoritățile au apelat la aceste măsuri dure. Mai multe zone sunt vizate și nu vor scăpa de carantina strictă.
Shanghaiul are o populație de 25 de milioane de locuitori, iar Omicronul a speriat autoritățile de câteva săptămâni. Oamenii au început o adevărată revoltă din cauza restricțiilor, dar fără rezultat.
Persoanele din orașul chinez stau în carantină de mai bine de o lună, iar autoritățile le aduc alimente și apă. Oameni strigă după hrană, iar alții au ajuns să jefuiască magazinele pentru că nu mai au bani să se întrețină.
În alte filmări s-au observat saci de gunoi cu animale care urmează să fie ucise pentru că sunt infectate cu virusul COVID-19.
Pandemia nu s-a terminat
După haosul din Shanghai, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a declarat că țările nu trebuiau să ridice restricțiile și că nu au înțeles că pandemia nu s-a terminat.
„Bilanţul cel mai tragic al pandemiei a afectat sănătatea şi viaţa a milioane de persoane, cu peste 446 de milioane de cazuri de COVID-19 în lumea întreagă, peste 6 milioane de decese confirmate şi nenumărate alte persoane spitalizate şi afectate de o deteriorare a sănătăţii mintale”, a declarat secretarul general al ONU, citat de AFP.
Oficialul ONU i-a sfătuit pe oameni să fie precauți și să accepte că virusul nu a dispărut complet din viața lor. „Graţie unor măsuri de sănătate publică fără precedent şi dezvoltării şi utilizării extraordinar de rapide a unor vaccinuri, numeroase regiuni ale lumii reuşesc să controleze pandemia. Dar ar fi o eroare gravă să credem că ea s-a încheiat“, a avertizat Antonio Guterres.