EXCLUSIV. Pe 30 de arginți, acum 2.000 de ani și astăzi! Istoricul și teologul Florian Bichir despre unde îl putem găsi pe Dumnezeu (VIDEO)

EXCLUSIV. Pe 30 de arginți, acum 2.000 de ani și astăzi! Istoricul și teologul Florian Bichir despre unde îl putem găsi pe Dumnezeu (VIDEO)Sursa: Arhiva EVZ

Istoricul și teologul Florian Bichir a fost invitatul jurnalistului Mirel Curea pentru a le vorbi prietenilor Evenimentului Zilei despre credință și ce mai înseamnă ea pentru oameni în aceste vremuri tulburi.

Istoricul Florian Bichir are un doctorat în teologie. este publicist și profesor universitar. Un invitat cum nu se poate mai potrivit, deopotrivă erudit și spiritual, cu simțul umorului, pentru a le vorbi profanilor despre lupta creștinilor cu ei înșiși în Săptămâna Patimilor.

Bichir: Acum Iisus ar fi vândut mult mai ieftin sau e gratuit

Invitat în studioul Contrapunct EVZ alături de jurnalistul Mirel Curea, Florian Bichir a subliniat că din nefericire, omul nu a evoluat prea mult față de acum două milenii, când Mântuitorul a fost vândut pe 30 de arginți. „Acum ar fi vândut mult mai ieftin sau e gratuit. Nimic nu s-a schimbat în natura umană, aceleași păcate sunt în îndreptarul de spovedanie. Aceleași metehne. Din punct de vedere teologic Iuda are o semnificație colosală. E un personaj fabulos".

Istoricul a completat că din punct de vedere uman pe Iuda l-a pierdut invidia, însă din punct de vedere divin nu ne este permisă o explicație a trădării apostolului.

Misterul lui Iisus Hristos a fost dezvăluit! Cum arăta cu adevărat Mântuitorul. FOTO

Sursa foto: arhiva EVZ

Chestionat de Mirel Curea dacă creștinii de azi se luptă mai mult cu propriile păcate decât acum două milenii sau acum 500 de ani, Bichir a observat că lupta e aceeași, în schimb    „ispitele sunt mult mai complexe. Dar în lumea actuală uităm, fiindcă una dintre cele mai mari înșelătorii ale dracului, dacă nu cea mai mare, e să demonstreze că nu există".

„Ne-am atomizat și nu-l găsim pe Dumnezeu care e în noi"

Teologul avertizează că în postmodernitate mulți oameni, deși își doresc să ajungă la Dumnezeu, se simt tot mai îndepărtați.

„Ne-am atomizat și nu-l găsim pe Dumnezeu care e în noi. Avem impresia nu că e o persoană ființială, ci că e așa un OZN undeva, are treburile lui și nu ne bagă în seamă. Suntem ca niște furnici nebune alergând de colo-colo uitând esențialul: sfârșitul, moartea, Învierea. De multe ori răul vine din noi, dar dracul e vinovatul de serviciu. E o scuză pentru incapacitatea noastră spirituală de a fi mai aproape de Dumnezeu", a observat Florian Bichir.

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Ne puteți urmări și pe Google News