ANAF le-a pus gând rău lui Mircea Lucescu și George Copos. Cei doi sunt chemați în fața instanței

ANAF le-a pus gând rău lui Mircea Lucescu și George Copos. Cei doi sunt chemați în fața instanței . Sursa Foto: Arhiva EVZ

Antrenorul Mircea Lucescu, dar și afaceristul George Copos sunt chemați în instanță în baza unui dosar în care statul român urmărește să recupereze multe milioane de lei. Astfel ANAF urmărește „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă”, iar termenul următor pentru înfățisarea la Tribunalul București este 26 mai 2022.

Mircea Lucescu este în prezent antrenor al echipei de fotbal Dinamo Kiev, în timp ce George Copos deține mai multe afaceri. În 1999, cei doi au contribuit la performanța echipei Rapid de a obține titlul de campioană, după 32 de ani de insuccese.

Proces împotriva lui Mircea Lucescu și George Copos

Cei doi au fost citați într-un proces desfășurat la Tribunalul București.

În anul 2008, George Copos era trimis în judecată pentru acuzația de manipulare a pieței de capital, în dosarul „Loteria II”. Ulterior, în martie 2014, fostul șef al Rapidului primea o condamnare de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în „Dosarul Transferurilor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

După doar cinci luni, în august 2014, Copos mai primea încă 4 ani de închisoare cu executare, de această dată în dosarul „Loteria I”, în car era acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Copos a fost eliberat condiționat

Din toate aceste condamnări, Copos a executat un an de închisoare, fiind eliberat condiționat în urma executării unei treimi din pedeaspa primită.

În noul dosar intentat de statul român, George Copos figurează ca „pârât”, împreună cu antrenorul Dinamo Kiev, Mircea Lucescu.

Tribunalul București urmează să judece procesul în care sunt implicați cei doi, materia dosarului fiind „falimentul”, iar obiectul este reprezentat de „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă (art. 169 Legea 85/2014)”, conform Fanatik.

Reclamantul din dosar este chiar Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în reprezentarea Administrației Sector 1 a Finanțelor Publice.

ANAF vrea să recupereze 17 milioane de lei lei

Dosarul în care sunt pârâți Mircea Lucescu și George Copos privește direct Asociația Pro Rapid SRL, conform informațiilor descoperite de aceeași sursă, pe site-ul ANAF.

„Informațiile fiscale/financiare ale debitorului, conform evidențelor existente la organul fiscal, sunt următoarele: cifra de afaceri: 0 lei, număr mediu de salariați: 1, obligații fiscale/bugetare datorate: 17.642.207 lei, din care obligații fiscale/bugetare principale de 3.661.088 lei, obligații fiscale accesorii de 13.981.199 lei”, informa ANAF în martie 2022, conform sursei citate.

Astfel, instituția financiară are de gând să recupereze suma de de 17.642.207 lei prin „atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă”, iar termenul următor pentru prezentarea la Tribunalul București a celor „pârâți” este 26 mai 2022.