Avertisment cumplit pentru toată Planeta! NASA este în alertă maximă: „Vom pierde totul. Pământul va deveni de nelocuit!”
- Maria Miron
- 20 aprilie 2022, 08:00
Peter Kalmus, specialist în climă în cadrul NASA, lansează un avertisment pentru întreaga omenire. Schimbările climatice vor afecta toată Planeta, spune acesta care a recurs la un gest extrem. S-a legat cu lanțuri de gardul unei bănci, iar motivul este legat de inacțiunea statului american referitor la astfel de îngrijorări. Kalmus a fost arestat apoi de forțele de ordine, din cauza manifestării sale publice.
Expertul în climă de la NASA, Peter Kalmus, a protestat împotriva faptului că oamenii de știință nu sunt luați în serios atunci când vorbesc despre schimbările de mediu.
„Sunt aici pentru că oamenii de știință nu sunt luați în seamă. Sunt dispus să-mi asum riscul pentru această planetă minunată, pentru copiii mei”, a transmis acesta.
Omul de știință avertizează cu privire la starea planetei
Bărbatul s-a legat cu lanțuri de gardul uneia dintre sucursalele băncii JP Morgan Chase, scopul său fiind acela de a atrage atenția în legătură cu inacțiunea Guvernului SUA față de starea mediului înconjurător.
„Vom pierde totul”(...)„Nu este de glumă și nu mințim cu așa ceva, nici măcar nu exagerăm”, a transmis protestatarul, care declară că, în viitor, Terra ar putea deveni nelocuibilă.
După protestul său, Kalmus a fost arestat de forțele de ordine, iar mai apoi acesta a transmis faptul că nu doar el se află în aceeași situație, ci și alți cercetători ai lumii, pe fondul manifestării unor opoziții similare față de inactivitatea statelor cu privire la problemele de mediu, conform futurism.com.
„Pământul este pe o traiectorie în care poate deveni de nelocuit în viitor”, a avertizat omul de știință, expert al NASA.
Here's a video of the action we took in Los Angelespic.twitter.com/TlYrwwGB8v
— Peter Kalmus (@ClimateHuman) April 13, 2022
În România, un raport privind schimbările climatice a fost lansat deja
„Educația, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice reprezintă teme prioritare pentru mandatul meu de Președinte. Sunt domenii esențiale, asupra cărora decidenții politici încă se apleacă prea puțin și, tocmai de aceea, am organizat la nivelul Administrației Prezidențiale grupuri de lucru, grupuri de reflecție, care să producă o serie de propuneri concrete”, a declarat președintele Klaus Iohannis marți, 11 ianuarie 2022, în cadrul unui eveniment în care Administrația Prezidențială a lansat raportul pentru educația privind schimbările climatice.
„Raportul lansat semnalează o serie de probleme, dar prezintă și soluții, atât pentru a lărgi accesul la educația privind protecția mediului și combaterea efectelor schimbărilor climatice, cât și pentru fundamentarea unei infrastructuri școlare verzi. Ceea ce ne dorim însă, mai mult decât orice, este să deschidem drumul spre o schimbare de mentalitate. (..) Cu toții ne dorim un mediu curat, fără deșeuri la tot pasul. Cu toții ne dorim să nu ne fie pusă în pericol sănătatea și să fim feriți de efectele devastatoare ale fenomenelor meteo extreme”, a transmis, în ianuarie, președintele Iohannis.
Parteneriatul dă rezultate dacă se bazează pe combaterea fake news-urilor
„De aceea, protejarea mediului și combaterea schimbărilor climatice nu se pot realiza fără un parteneriat între instituții și cetățeni. Acest parteneriat dă rezultate dacă se bazează pe combaterea fake news-urilor și pe orientarea asupra unei corecte informări cu privire la problemele de mediu și la cele privind schimbările climatice.
În același timp, trebuie să le creăm elevilor oportunitatea să învețe despre natură în natură, să înțeleagă ce înseamnă sustenabilitate în școli sustenabile și să conștientizeze importanța protecției mediului prin activități practice, aplicate, menite să protejeze mediul înconjurător”, a adăugat președintele României.
Nicolae Ciucă, despre provocările climatice din România
La același eveniment, organizat cu ocazia lansării raportului pentru educația privind schimbările climatice, a participat și premierul Nicolae Ciucă. Potrivit poziției acestuia, „europenii, în special tinerii, sunt foarte îngrijorați de schimbările climatice: 93% dintre cetățenii europeni consideră schimbările climatice o problemă gravă, iar 96 % s-au implicat în cel puțin o acțiune pentru combaterea acestui fenomen”.
„Și noi, în România, resimțim efectele schimbărilor climatice. Seceta, ploile torențiale, inundațiile, fenomenele meteorologice extreme și codurile roșii de căldură au devenit tot mai frecvente în ultimii ani. Rapoartele Administrației Naționale de Meteorologie arată clar – încălzirea climei a generat cea mai călduroasă perioadă de zece ani din istoria măsurătorilor meteo. Două treimi dintre români văd schimbările climatice ca fiind o problemă foarte gravă, iar noi trebuie să găsim soluții”, a transmis premierul.