Alertă cu bombă pe platoul Las Fiebinți! Poliția și pompierii au intervenit imediat

Alertă cu bombă pe platoul Las Fiebinți! Poliția și pompierii au intervenit imediat

Un apel la 112 anunța în această seară că lângă barul lui Bobiță din Las Fierbinți s-a descoperit un proiectil. La fața locului au intervenit imediat pirotehniștii de la ISU și poliția, dar s-a descoperit că era vorba doar despre o simplă bucată de metal.

Alertă cu bombă, luni seara, pe platoul de filmare al celebrului serial Las Fierbinți. Poliția a fost anunțată, prin apel la 112, că în apropierea barului lui Bobiță a fost găsit un proiect de aproximativ 50 de cm. Lumea s-a panicat la vederea bombei care părea că datează din cel de al doilea Război Mondial.

S-au speriat degeaba

Imediat, la fața locului, s-au deplasat polițiștii și echipa pirotehnică, de la Departamentul pentru Situații de Urgență. „Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Barbu Carargiu” al județului Ialomița a fost solicitată în această seară, în jurul orei 20.00, pentru asanarea unui element de muniție rămasă neexplodată, în localitatea Fierbinții de Sus“, au anunțat reprezentanții ISU.

Specialiștii au descoperit însă că oamenii s-au panicat degraba. Au confundat o bucată ruginită de metal cu o bombă. „Conform primelor verificări, aspectele sesizate nu s-au confirmat. La fața locului a fost găsită de către oamenii legii doar o bucată de fier vechi. Obiectul metalic era asemănător unui proiectil“, au mai anunțat reprezentanții ISU.

Ne puteți urmări și pe Google News

Amenințare falsă la Europa FM

Clădirea în care se află postul de radio Europa FM a fost evacuat acum două luni după o alarmă falsă cu bombă. Atunci prin apel 112, o persoană a anunţat ca la sediul unui post de radio, situat în Sectorul 2, ar exista un dispozitiv explozibil.

Mai multe echipaje de poliție și jandarmi, precum și geniștii din cadrul SRI și-au făcut apariția imediat, în zonă. După evacuare, aceștia au început să cerceteze fiecare încăpere din clădire, în căutarea dispozitivului exploziv. Este procedura standard în asemenea situații, chiar și atunci când sunt indicii că alarma este falsă.

Nu a fost prima oară când această clădire a fost evacuată din cauza unui astfel de anunț. Anterior, a mai existat o asemenea alertă cu bombă. Însă lucrătorii din cadrul SRI care au intervenit au constatat că nu este nici un pericol și că este vorba despre o alarmă falsă.

În ultimul timp, la nivelul municipiului București au fost înregistrate mai multe alerte cu bombă false. Autoritățile au verificat de fiecare dată, însă nu au descoperit nimic în neregulă.