Ofițer israelian grav rănit, grupul terorist islamic jură răzbunare! Atentat eșuat în Israel

Ofițer israelian grav rănit, grupul terorist islamic jură răzbunare! Atentat eșuat în Israel Sursa: Dreamstime.com

Starea șefului comandoului israelian rănit grav în raidul din Cisiordania se îmbunătățește Superintendentul șef S. comunică cu familia și poate respira singur, deși încă folosește un ventilator. Poliția a anunțat că suspecții Jihadului Islamic Palestinian au tras asupra unității de combatere a terorismului care a încercat să-i aresteze lângă Jenin;

Trei membri ai grupării teroriste Jihadul Islamic Palestinian au fost uciși și patru membri ai trupelor israeliene de comando au fost răniți în timpul unei operațiuni de arestare în Cisiordania, la orele dinaintea zorilor zilei de sâmbătă. Unul dintre israelieni, un ofițer superior, a fost grav rănit și transportat cu elicopterul la Centrul Medical Rambam din Haifa. A fost operat, a fost internat la terapie intensivă și era în stare stabilă. Alte trei persoane au fost rănite ușor.

Lupta a izbucnit când suspecții de terorism au deschis focul asupra unei echipe israeliene din unitatea de contraterorism de elită Yamam  a Poliției de Frontieră care a încercat să-i aresteze. Serviciul de securitate internă Shin Bet a spus că suspecții se aflau într-un vehicul când s-au ciocnit cu trupele israeliene în satul Arraba, la sud-vest de Jenin.

Stare polițistului de rang înalt rănit grav într-o luptă cu membrii grupării teroriste Jihadul Islamic Palestinian în weekend s-a îmbunătățit, a anunțat duminică Centrul Medical Rambam din Haifa, citat de presa israeliana. Spitalul a spus că inspectorul șef S. comunica cu familia sa și era capabil să respire singur, dar este în continuare ajutat de un ventilator, la aproximativ o zi și jumătate după sosire. „Personalul medical este optimist cu privire la starea lui, sperând să-l elibereze de la terapie intensivă în zilele următoare”, a spus medicul curant într-un comunicat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atentat zădărnicit cu prețul vieții

Superintendentul șef S. — care poate fi identificat doar după gradul său și prima literă a numelui său, potrivit regulilor de păstrarea anonimatului — a fost rănit sâmbătă în primele ore ale zorilor, când unitatea sa a încercat să aresteze o celulă de membri ai Jihadului Islamic în satul Arraba, din nordul Cisiordaniei, lângă Jenin, despre care se presupunea că era la câteva ore de momentul în care urma să comită un atentat în Israel. În ultimele zile, o serie de atentate a lovit Tel-Avivul

Suspecții înarmați au deschis focul asupra trupelor, rănindu-l grav pe S. și rănind ușor pe alți patru. Acesta suferit o intervenție chirurgicală și a fost internat la terapie intensivă la Centrul Medical Rambam. Cei trei suspecți au fost uciși în luptă, iar armata l-a arestat ulterior pe un presupus al patrulea membru al celulei într-o operațiune rară în timpul zilei în orașul Shuweika, lângă orașul Tulkarem din Cisiordania.

Oficialii i-au descris pe cei trei membri ai celulei ca fiind „bombe cu ceas” care erau gata să comită un atac.

S. a jucat un rol cheie în mai multe operațiuni contra-teroriste importante și arestări de „terorişti proeminenţi” în ultimii 20 de ani, inclusiv ajutând la capturarea a doi din șase condamnați pentru terorism care au evadat dintr-o închisoare din nordul Israelului anul trecut.