Ninge abundent în această zonă din România. Drumarii au intervenit de urgență. Alertă ANM

Ninge abundent în această zonă din România. Drumarii au intervenit de urgență. Alertă ANM Sursa foto: CNAIR

Vremea s-a schimbat radical în multe zone ale țării. Deși suntem în luna aprilie, au revenit ninsorile. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a a emis prognoza pentru următoarele zile, în care se arată că, până luni, 4 aprilie, vom avea parte de ninsori, lapoviță și ploi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a avertizat că în cea mai mare parte a țării vor fi ninsori, lapoviță și grindină, fenomene ce vor persista până luni noapte. De altfel, în zona montană a județului Gorj ninge abundent. Drumarii intervin pe DN 67C Novaci-Rânca, au anunțat reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale (SDN) Târgu Jiu.

Potrivit SDN, pe DN 67C, între kilometri 22 și 34+800, a început să ningă abundent. Utilajele de deszăpezire acționează cu lamă și material antiderapant. În zonele joase, unde plouă, echipele DRDP Craiova acționează, unde este cazul, pentru asigurarea scurgerii apelor de pe partea carosabilă. „Vă rugăm să circulați cu atenție și adaptați viteza la condițiile meteo”, avertizează reprezentanții SDN Târgu Jiu.

Cum va fi vremea până luni. Prognoza ANM

ANM a avertizat că vremea va deveni deosebit de rece pentru începutul lunii aprilie în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, începând de sâmbătă, 2 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit meteorologilor, în intervalul 2 aprilie - 4 aprilie, ora 3.00, în jumătatea nordică a ţării şi la munte vor fi precipitaţii, pe arii restrânse moderate cantitativ.

În zonele joase de relief, acestea vor fi sub formă de ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică se vor transforma local în lapoviţă şi ninsoare. La munte va ninge, la început pe creste, apoi şi la altitudini mai mici.

În restul teritoriului, în a doua parte a zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta local prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi posibil grindină.

Vântul va avea intensificări sâmbătă în sud, iar duminică în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi în zona montană înaltă.

Vremea în Capitală

Bucureștenii vor avea parte, începând de sâmbătă până luni noapte, de răcirea vremii. Vor fi perioade cu averse şi descărcări electrice. Noaptea, temperatura scade spre 3 grade.

Prognoza specială pentru Bucureşti emisă sâmbătă de Administația Națională de Meteorologie arată că, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, vremea va fi ușor instabilă, iar valorile termice, deși în scădere ușoară față de ziua anterioară, vor continua să se situeze peste cele normale perioadei.

Temporar, înnorările se vor accentua îndeosebi spre seară și la începutul nopții când vor fi averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare ziua, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 45-55 km/h. Temperatura maximă va fi de 21-22 de grade, iar cea minimă de 6-7 grade.

În intervalui duminică ora 9.00 - luni ora 3.00, răcirea vremii va continua, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat cu intensificări pe parcursul zilei cu viteze la rafală de peste 55...65 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar noaptea temperatura aerului va scădea spre 3 grade.