Bitcoin-ul, pe locul 1. Oamenii nu mai au încredere în guverne. „Cu cât avem mai multe crize, cu atât va fi mai apreciat”

Bitcoin-ul, pe locul 1. Oamenii nu mai au încredere în guverne. „Cu cât avem mai multe crize, cu atât va fi mai apreciat”sursă: arhivă

Prof. Alfred Taudes, Academic Director of the Research Institute for Cryptoeconomics, WU Executive Academy a mărturisit că oamenii nu mai au încredere în guverne și își pun ultima speranță în Bitcoin. Cererile au fost uriașe, mai ales după ce a început războiul în Ucraina.

Prof. Alfred Taudes, Academic Director of the Research Institute for Cryptoeconomics, WU Executive Academy este convins că adevărata problemă a pornit din cauza autorităților. Acesta a declarat că încrederea oamenilor în guverne a scăzut, iar Bitcoin-ul a devenit din ce în ce mai faimos.

„La fiecare două săptămâni cred că cineva prezice că Bitcoin va eșua. Mulți oameni faimoși spun că va eșua, va muri, dar s-a întâmplat asta? (…) Este un sistem descentralizat și e foarte robust.

Dacă vă uitați la Austria, noi avem un index despre încrederea în politicieni. Dacă facem o comparație cu situația de acum 10 ani (e o scădere n.r.). Cred că nu e mare diferență (în această privință n.r.) în alte țări europene.” a spus el.

Specialistul a mai precizat că oamenii sunt suparăți pe miniștrii și nu vede rostul încrederii oferite de autorități.

sursa: arhivă EVZ

„De ce să ai încredere în acești oameni când vine vorba de bani? Acum avem o inflație de 7%. Mulți oameni au devenit mai săraci, respectiv pensionarii. Banca Centrală Europeană a eșuat. Este treaba lor să lupte cu inflația. Nu o fac. Oamenii, în mod normal, au realizat acest lucru. Ce mai poți face? Să cumperi aur. Ce mai poți să cumperi? Cumperi Bitcoin!”, a mai afirmat Taudes.

Bitcoin, mai căutat ca niciodată

Cel mai mare procent de oameni care folosesc criptomonede sunt în țările unde au eșuat monedele locale, precum în Turcia, ori în Africa, ori India. Specialistul a declarat că Bitcoin înflorește de la o zi la alta.

„Dacă te uiți la războiul din Ucraina, dacă trebuie să plec de-acolo, am Bitcoin. Tot ce trebuie să fac este să țin minte cheia privată. Dacă ajung aici, am banii. Cu cât avem mai multe crize, cu atât vă fi mai apreciat.

De obicei, minerilor nu le place să fie persoane publice. Este foarte greu să fie auziți de către politicieni, pentru că nu au o mașinărie de lobby”, afirmă profesorul, potrivit hotnews.ro.

„Criptomonedele reprezintă o investiție cu risc ridicat. Pe termen scurt poate fluctua puternic. Pe de altă parte, dacă te uiți pe termen lung, este o investiție profitabilă. Bitcoin a fost de departe cea mai bună investiție în ultimii 10 ani”, a mai afirmat Alfred Taudes.