Atac armat la McDonald's! Două persoane, împușcate. Poliția olandeză a ridicat un elicopter ca să-l caute pe agresor

Atac armat la McDonald's! Două persoane, împușcate. Poliția olandeză a ridicat un elicopter ca să-l caute pe agresor Sursa foto: Twitter

Două persoane au fost ucise după ce un atacator a deschis focul într-un restaurant McDonald's dintr-o localitate din nordul Olandei. Atacatorul a reușit să fugă, iar poliția cere ajutorul martorilor pentru a-l identifica și pentru a-l prinde.

Două persoane au fost împușcate mortal într-un atac ce s-a desfășurat într-un restaurant de tip fast-food. Tragedia s-a produs în localitatea Zwolle, în nordul Olandei, după cum a anunțat poliția locală. Atacul a avut loc la ora locală 18.00. Atacatorul a deschis focul într-un restaurant McDonald's, la Zwolle, a anunţat poliţia şi presa olandeză. După ce a deschis focul și i-a omorât pe cei doi, atacatorul a fugit și a reușit să scape.

Poliția olandeză a intervenit în urma unui apel la numărul de urgență și a izolat locul în care s-a produs crima. Serviciile de prim-ajutor au intervenit, iar membrii echipei de salvare au încercat să-l resusciteze pe unul dintre răniţi. Aceștia au trebuit să renunțe, dat fiind că rănile victimei erau mult prea grave.

Martorii care se aflau în restaurant au povestit că victimele luau masa în restaurant când un individ înarmat a intrat şi a deschis focul. În opinia acestora atacul pare să fi fost premeditat. Imediat după ce i-a împușcat pe cei doi, atacatorul a fugit. Poliţia din Olanda a lansat un apel la martori şi a închis zona, survolată în prezent de un elicopter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Zona restaurantului a fost izolată

Zona restaurantului McDonald's a fost izolată pentru anchetă, iar polițiștii au făcut apel la oameni să se depărteze de zona atacului. Totodată, oamenii legii au solicitat martorilor să ia legătura cu ofițerii care anchetează cazul, în cazul în care pot oferi informații care să ajute la identificare atacatorului. Totodată, autoritățile olandeze au precizat că se întreprind măsuri pentru a identifica cele două victime care au murit în atacul din restaurantul olandez.

„Mulți dintre cei care se aflaul în McDonald's au fugit din restaurant în momentul împușcăturilor. Poliția ar dori să vorbească cu oricine dintre cei care au fost prezenți în local sau pe stradă, în jurul proprietății cu puțin timp înainte sau în momentul împușcăturilor”, se arată într-un anunț făcut de poliția olandeză, la scurtă vreme după producerea atacului.

Polițiștii îi avertizează pe cei care au observat atacatorul să nu intervină și să încerce să-l imobilizeze. Ei au făcut apel la cei care l-au observat să sune de urgență la numărul 112.