Sancțiuni mai dure pentru Moscova. Mesajul lui Florin Cîțu direct de la Washington: Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile

Sancțiuni mai dure pentru Moscova. Mesajul lui Florin Cîțu direct de la Washington: Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile Sursa:Facebook

Florin Cîțu spune că sunt necesare sancțiuni mult mai dure împotriva Rusiei, dar și întărirea capacității de apărare a României. De asemenea, la întâlnirea cu oficialii americani s-a discutat și despre extinderea relațiilor economice dintre cele două țări.

Liderul PNL Florin Cîțu, aflat într-o vizită oficială în SUA, este de părere că trebuie impuse sancțuni mult mai dure Rusiei. „Am avut o întâlnire cu un înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerț pentru comerțul internațional, Marisa Lago. Am fost de acord că sunt necesare sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile“, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Întărirea armatei

Forin Cîțu anunță și că țara noastră va colabora cu Statele Unite pentru întărirea capacității de apărare în următoarea perioadă având în vedere conflictul de la granița României.

„Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.

Ne puteți urmări și pe Google News

SUA susțin aderarea României la OECD, în clubul națiunilor dezvoltate. Oficialul american ne-a reiterat susținerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) și pentru inițiativa celor 3 mări“, a mai scris liderul PNL.

Sursa:facebook

Investiții americane

Lideul PNL spune că a discutat și despre extinderea investițiilor americane în România și a schimburilor economice între cele două țări. „Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toți românii, prin investițiile care vor veni în România.

Am discutat despre extinderea schimburilor comerciale între România și SUA, despre aplicarea politicilor echitabile de comerț pentru antreprenorii și companiile românești, într-un mediu corect și predictibil“, a mai scris Florin Cîțu.

Când vom scăpa de vize?

Florin Cîțu a declarat vineri că se dorește eliminarea vizelor de intrare în SUA pentru cetățenii români. „Unul dintre principalele noastre obiective este aderarea României la programul Visa Waiver, subiect pe care l-am discutat cu ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, și pentru care vom accelera eforturile în perioada următoare, inclusiv la nivelul Congresului american“,  a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu și-a început vizita pe teritoriu american de joi, 24 martie. Vizita de lucru a președintelui Senatului se va încheia pe 30 martie. În toată această perioadă are un program extrem de încărcat, fiind programate întâlniri cu reprezentanți ai Legislativului SUA, ai mediului de afaceri, precum și cu comunitatea românească din zonă.

Președintele Senatului este însoțit, în vizita de lucru din SUA, de senatorii Robert Cazanciuc şi Radu Oprea (PSD), Alina Gorghiu şi Roberta Anastase (PNL), Ion Narcis Mircescu (USR) şi Lorand Turos (UDMR), potrivit unui memorandum intern prezentat săptămâna trecută în Biroul permanent al Senatului.