Începe un nou război? Kim Jong-un zguduie lumea: „Dezvoltăm mai multe mijloace puternice de a lovi”

Începe un nou război? Kim Jong-un zguduie lumea: „Dezvoltăm mai multe mijloace puternice de a lovi” Sursa: EVZ

Kim Jong-un, liderul absolut al Coreei de Nord, anunță că țara pe care o conduce are de gând să devină o putere militară „redutabilă”, conform presei nord-coreene. Afirmația vine să potențeze lansarea celei mai puternice rachete a Phenianului de până acum. Racheta lansată de Phenian ar fi zburat la altitudini mai mari comparativ cu anterioarele ICBM testate de Coreea de Nord, astfel că analiștii consideră că Jong-un a făcut progrese în drumul țării sale către obținerea titlului de putere mondială, bazându-se pe astfel de dispozitive de distrugere.

În data de 25 martie 2022, Coreea de Nord lansase o rachetă balistică intercontinentală, numită Hwasong-17, alias „racheta monstru”, conform specialiștilor în domeniu.

„Vom continua să ne urmăm obiectivul de consolidare a capacităţilor de apărare naţională şi să dezvoltăm mai multe mijloace puternice de a lovi, pentru ca armata noastră populară să fie echipată'', a spus liderul Kim Jong-un la lansarea rachetei.

Hwasong-17 l-a convins pe Kim Jong-un că țara sa se poate impune la nivel internațional

Racheta lansată de Phenian ar fi zburat la altitudini mai mari comparativ cu anterioarele ICBM testate de Coreea de Nord, astfel că analiștii consideră că Jong-un a făcut progrese în drumul țării sale către obținerea titlului de putere mondială, bazându-se pe astfel de dispozitive de distrugere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă de la începutul anului 2022, Coreea de Nord a inițiat 10 teste cu rachete, iar lansarea Hwasong-17 marchează reluarea testelor rachetelor cu rază lungă de acțiune.

https://www.youtube.com/watch?v=hDKhU1f5KJM

Kim Jong-un declară că poate să zguduie întreaga lume

Coreea de Nord este unul dintre cele mai puternice state din lume pe plan militar. În ciuda faptul că populația are condiții de viață modeste, dictatorul Kim Jong-un nu renunță la investițiile militare.

Kim Jong-un nu vrea să renunțe la investițiile militare, ci continuă să facă teste care să îl poziționeze pe primele locuri în ceea ce privește tehnica militară. La începutul acestui an, autoritățile din Coreea de Nord au mărturisit că sunt singurii care „pot zgudui întreaga lume”. De asemenea, ei s-au lăudat că dețin arme nucleare și rachete cu tehnologie avansată.

„În lumea de astăzi, în care multe țări își pierd timpul supunându-se orbește Statelor Unite, există doar țara noastră pe această planetă care poate zgudui toată lumea lansând o rachetă care are SUA în raza de acțiune”, a declarat ministrul de Externe al Coreei de Nord, prin intermediul unui comunicat de presă.

Racheta Hwasong-12 continuă șirul investițiilor militare de anvergură

Chiar dacă ocupă deja un loc fruntaș în tehnică militară, Coreea de Nord nu se oprește aici, ci continuă să investească în cele mai noi tehnologii. Una dintre ele a fost testată deja. Este vorba despre o rachetă balistică, care ar putea să lovească chiar și teritorii din SUA. Această rachetă este de tip Hwasong-12.

„Există peste 200 de țări în lume, dar doar câteva au bombe cu hidrogen, rachete balistice intercontinentale și rachete hipersonice”, mai susține Ministerul de Externe de la Phenian. Coreea de Nord își finanțează programul nuclear inclusiv prin atacuri cibernetice.