În lipsă de aliaţi, Rusia renunță la votul la ONU. Dezamăgire uriașă pentru Vladimir Putin

În lipsă de aliaţi, Rusia renunță la votul la ONU. Dezamăgire uriașă pentru Vladimir Putin Sursa foto: Kremlin

Moscova dorea un vot al Consiliului de Securitate al ONU, dar nu a găsit pe nimeni care să îi susţînă inițiativa. Vladimir Putin avea alte planuri, dar nu a mai primit sprijinul în care și-a pus încrederea, potrivit Le Point.

Vineri, Rusia a renunţat să mai susţină un vot în Consiliul de Securitate al ONU cu privire la o rezoluţie legată de războiul din Ucraina, din lipsă de sprijin din partea celor mai apropiaţi aliaţi ai săi, au declarat diplomaţii pentru AFP, joi.

"Au făcut apel la co-sponsorizare" pentru textul lor, despre care spun că se referă la munca umanitară "și nu a existat nicio întoarcere", a indicat un ambasador, sub acoperirea anonimatului, sugerând că nici China, nici India nu au susținut controversata inițiativă rusă și nu vor nu ar fi votat în favoarea acesteia. Rusia și-a confirmat renunțarea, joi, în timpul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate pe care Occidentul a cerut-o.

Rusia, mișcare neașteptată

"Am hotărât să nu cerem un vot" asupra acestei rezoluții vineri, a declarat ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, Consiliului de Securitate, fără să se uite la omologii săi, cu ochii îndreptați asupra textului său.

Ne puteți urmări și pe Google News
Avertismentul înfiorător al lui Vladimir Putin adresat Occidentului şi oligarhilor „trădători de gunoi”

Sursa: Kremlin

Anterior, Rusia a suferit o reacție din partea mai multor membri ai Consiliului de Securitate din cauza inițiativei sale pentru un text umanitar "de condamnare a atacurilor asupra civililor" și care cere protecția civililor pentru a garanta plecarea acestora din orașele ucrainene.

Este "cea mai mare ipocrizie, de dimensiunea Rusiei", și "ar trebui să fie în Cartea Recordurilor Guinness", a lansat ambasadorul albanez, Ferit Hoxha. Războiul a făcut "trei milioane de refugiați în trei săptămâni", echivalentul populației întregii Albanii, a subliniat el. "Omologul său britanic, Barbara Woodward, a denunțat o inițiativă 'perversă' ". Ce "joc cinic în fața suferinței umane extreme", a protestat diplomatul, potrivit Rador.