O jurnalistă ucraineană a fost răpită de serviciul de securitate al lui Putin: ”Am făcut toate eforturile pentru a o elibera”

O jurnalistă ucraineană a fost răpită de serviciul de securitate al lui Putin: ”Am făcut toate eforturile pentru a o elibera” Sursa: Twitter

Victoria Roschina, jurnalistă la publicația ucraineană Hromadske, ar fi fost răpită și sechestrata de serviciul de securitate FSB. Redacția la care lucra tânăra nu a putut afla nimic de ea din data de 15 martie.

Victoria Roschina, jurnalistă la publicația ucraineană Hromadske, a fost dată dispărută pe 15 martie. Apropiații și colegii sunt de părere că aceasta a răpită de serviciul de securitate FSB, ocupat de ruși. Nimeni nu mai știe nimic de tânără, iar toate eforturile au fost în zadar.

”Pe 16 martie, am aflat că Victoria a fost reținută de FSB. În prezent, nu se știe nimic despre locul unde se află. Timp de două zile am făcut toate eforturile pentru a o elibera pe jurnalistă. Dar s-a dovedit a fi ineficient. Prin urmare, facem apel la comunitatea ucraineană și internațională să se alăture informațiilor și acțiunilor în vederea eliberării jurnalistei din Hromadska Victoria Roșchina”, a transmis redacția Hromadske.

Jurnaliștii mor pe capete în timpul războiului

Foarte mulți jurnaliști au fost victimele războiului din Ucraina. Un cameraman de la postul de televiziune Fox News, Pierre Zakrzewski, şi o jurnalistă ucraineană, Oleksandra Kuvşînova au fost uciși cu sânge rece la Gorenka, lângă Kiev. Un alt jurnalist, Fox News, coleg al cameramanului, Benjamin Hall, a fost grav rănit în timp ce era pe teren.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pierre Zakrzewski plecase cu jurnaliștii Benjamin Hall și pe Oleksandra Kuvşînova, spre Kiev. Acesta s-a stins din viață în localitatea Gorenka, în apropiere de capitala Ucrainei. Informația a fost confirmată într-un comunicat transmis de CEO-ul Fox News Media, Suzanne Scott.

Bărbatul era unul dintre cei mai buni cameramani trimiși în zonele de război. Acesta filmase aproape toate evenimentele internaționale pentru Fox News. Pierre supraviețuise măcelului din Irak, Afganistan și Siria.

„Este o zi sfâșietoare pentru Fox News și pentru toți jurnaliștii care își riscă viețile pentru a produce știri”, se mai arată în document.

Un alt jurnalist a avut parte de un sfârșit asemănător. Brent Renaud, fost colaborator New York Times a fost împuşcat de soldaţii ruşi. Acesta filma un documentar în orașul Irpin. Este vorba despre o suburbie a Kievului distrusă de bombardamentele rusești. Bărbatul plecase cu Juan Arredondo, un alt om al presei, care a fost grav rănit.