Decizie de ultimă oră a lui Vladimir Putin. Avioane misterioase, care transportă oficiali ruși, au plecat de la Kremlin spre Siberia

Decizie de ultimă oră a lui Vladimir Putin. Avioane misterioase, care transportă oficiali ruși, au plecat de la Kremlin spre Siberia Sursa: Facebook

În primele ore ale zilei de joi, 17 martie, o flotă mare de avioane de transport VIP aparținând Detașamentului de zboruri speciale rusești „Rossiya” a decolat de pe Aeroportul Vnukovo (VKO) din Moscova, în urma deciziei luate de președintele Vladimir Putin. Dintre acestea, mai multe aeronave au ajuns în Siberia. Trebuie precizat că detașamentul are sarcina de a transporta oficiali guvernamentali ruși.

Vladimir Putin a făcut mutarea momentului! 29 de aeronave, majoritatea fiind de fabricație rusă Tupolev Tu-214, Ilyushin Il-96 și Sukhoi Superjet 100, au decolat de pe Aeroportul Vnukovo (VKO) din Moscova. Unele dintre aparatele de zbor au aterizat în Siberia.

Vladimir Putin a trimis 10 avioane VIP în Siberia

Cel puțin 10 dintre aceste aeronave, aparținând Detașamentului de zboruri speciale rusești „Rossiya”, au fost observate decolând de la VKO începând cu ora 8:48 AM MSK (5:48 GMT) și îndreptându-se spre est pe diferite traiectorii de zbor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Convoiul aerian a fost confirmat independent de AeroTime, cu ajutorul serviciilor de urmărire a zborurilor Flightradar24 și ADS-B Exchange, care monitorizează deplasările efectuate de companiile aeriene.

În jurul orei 9:14 AM MSK, unul dintre avioane, un avion de releu de comunicații Tu-214SR, înregistrat RA-64516, a intrat într-un tipar de așteptare la sud de Tumen.

Trebuie remarcat faptul că este posibil ca un număr mai mare de aeronave guvernamentale rusești să se afle în aer, deoarece în prezent nu se știe câte aeronave ale Detașamentului Special „Rossiya” sunt echipate cu transpondere ADS-B și câte dintre acestea nu și-au păstrat transponderele pornite.

Ce ascunde liderul de la Kremlin în munții Altai

Cursele aeriene cu pricina au fost puse sub semnul întrebării de către internauți, care și-au amintit imediat că familia lui Vladimir Putin ar fi ascunsă în Siberia. Primele astfel de detalii au fost vehiculate de Valery Solovey, în vârstă de 61 de ani.  Politologul susține că Vladimir Putin și-a adăpostit familia într-un buncăr situat în munții Altai, proiectat pentru protecție în cazul unui război nuclear.

„La sfârșitul săptămânii (trecute – n.r.), familia președintelui Putin a fost evacuată într-un buncăr special pregătit în caz de război nuclear. Acest buncăr se află în Republica Altai [muntoasă]. De fapt, nu este vorba de un buncăr, ci de un întreg oraș subteran, dotat cu cele mai noi descoperiri științifice și tehnologii”, a declarat politologul, în cadrul unui material video.

„Sper că asta înseamnă ceva pentru voi… Nu? Faptul că președintele își trimite familia în acest buncăr…”, s-a exprimat fostul profesor de la MGIMO, făcând aluzie la ordinul lui Vladimir Putin, prin care a pus în alertă forțele nucleare.

Solovey, care pretinde că are surse în interior la Kremlin, crede că adăpostul lui Vladimir Putin, construit special pentru un război nuclear, se referă la o dacie de munte extinsă, construită în regiunea în care se află și gigantul energetic Gazprom în urmă cu aproximativ un deceniu, în districtul Ongudaysky din Republica Altai, o regiune a Siberiei care se învecinează cu Mongolia, China și Kazahstan.