Decizia momentului în sport. Novak Djokovic are liber să-şi apere titlul la Roland Garros 

Decizia momentului în sport. Novak Djokovic are liber să-şi apere titlul la Roland Garros  Sursă: Facebook/Novak Djokovic

Novak Djokovic va avea șansa de a-și apăra titlul de la Openul Franței, pe măsură ce restricțiile Covid sunt atenuate la Roland Garros, după ce marele sportiv nevaccinat a fost exclus de la Australian Open la începutul acestui an. Organizatorii turneului Roland Garros, care urmează să înceapă pe 22 mai, au declarat că poate juca şi nevaccinat.

Novak Djokovic va fi liber să joace la viitorul Open al Franței, în ciuda faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19. Franța a ridicat luni restricțiile Covid în aproape toate spațiile publice - cu excepția spitalelor, caselor de bătrâni și transportului public -, ceea ce înseamnă că s-ar putea permite participarea la capacitate maximă la Openul Francez.

Directorul turneului, Amelie Mauresmo, a declarat: „Așa cum stau lucrurile, nimic nu stă în cale ca Djokovic să participe la Openul Francez”.

Novak Djokovic, în vârstă de 34 de ani, de 20 de ori campion de Grand Slam, a ratat Australian Open în ianuarie, după o furie prelungită care iniţial a fost admis la turneu, deși nu era vaccinat, ca apoi să fie deportat după o intervenție guvernamentală.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a ratat deja turneele ATP 1000 de luna aceasta de la Indian Wells și Miami, neputând intra în Statele Unite fără dovada de vaccinare.

Președintele Federației Franceze de Tenis (FFT) spune că lucrurile s-ar putea schimba

Deși acest lucru nu este necesar pentru a intra în Franța sau în la oricare eveniment sportiv din țară, președintele Federației Franceze de Tenis (FFT), Gilles Moretton, a avertizat că lucrurile s-ar putea schimba înainte ca turneul să înceapă în mai.

Există încă un virus care circulă și trebuie să fim precauți. Dacă lucrurile s-ar precipita din nou și guvernul ar lua noi măsuri nu am fi excluși de la aceste restricții, a explicat președintele FFT

Gilles Moretton a mai declarat că este optimist şi crede că stadionul de la Roland Garros va fi plin după ce edițiile din 2020 și 2021 au fost lovite de restricțiile Covid.

Am început să vindem bilete pe 8 martie și 500.000 din cele 600.000 au fost deja vândute. Din cele 150.000 de bilete pentru sesiunile de noapte, 100.000 au fost vândute, a declarat Moretton într-o conferință de presă miercuri.

Djokovic fusese marele favorit pentru a câștiga un alt Australian Open, dar absența sa i-a permis lui Rafael Nadal șansa de a câștiga al 21-lea Slam, trecând înaintea lui și a lui Roger Federer cu 20 câștigate de fiecare.

Dar, la acest turneu, Nole Djokovic pare să aibă ocazia să-l egaleze din nou cu Nadal dacă va câștiga pe zgură la Paris.