Ce dorește Rusia pentru încetarea invaziei. Kremlinul, cerințe pentru Ucraina și Occident

Ce dorește Rusia pentru încetarea invaziei. Kremlinul, cerințe pentru Ucraina și Occident Sursa: Twitter

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a vorbit, vineri despre condițiile pe care le cere președintele Vladimir Putin pentru a opri războiul din Ucraina. Mesajul se adresează și Ucrainei, și Occidentului.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a explicat în ce caz va renunța președintele Vladimir Putin la războiul pe care l-a declanșat în Ucraina. Rușii vor ca Occidentul să ia măsuri în privinţa preocupărilor ridicate în mod repetat și care vizează uciderea de civili în estul Ucrainei şi extinderea NATO către est, a transmis vineri Kremlinul.

Ce semnale a transmis purtătorul de cuvânt de la Kremlin în privința unui acord de pace

Dmitri Peskov a vorbit despre poziţia țării sale și a afirmat că este de părere că Ucraina discută cererile Moscovei cu SUA şi cu alţi aliaţi.

„Rusia a formulat cereri concrete către Ucraina pentru a rezolva acele probleme. Din câte înţelegem, acele solicitări sunt discutate de ucraineni cu consilierii lor, în primul rând SUA şi ţările Uniunii Europene. Să sperăm. Trebuie făcut acest lucru. Apoi se va încheia totul. Noi am încercat în mod repetat în ultimii opt ani să le cerem colegilor noştri occidentali să pună presiune pe Kiev – şi să oblige Kievul – să înceteze să-şi mai ucidă poporul în Donbas şi să îndeplinească acordurile de la Minsk”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De asemenea, în ultimele câteva decenii, ţara noastră a atras atenţia că ne simţim în pericol după ce v-aţi mutat infrastructura militară în direcţia noastră. Nu ne place acest lucru şi ne simţim în pericol şi nu putem închide ochii la acest lucru: aşa că de ce faceţi asta? Nu am primit răspunsuri”, a mai spus Dimitri Peskov, cel care a conchis:

„Trebuie să găsim o soluţie la aceste două probleme. Rusia a formulat cereri concrete către Ucraina pentru a rezolva aceste probleme.”

Discuții fără rezultat au avut loc, joi, în Turcia

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au discutat, joi în Turcia. A fost prima întâlnire la acest nivel, de la începutul invaziei Ucrainei. Lavrov a declarat că a discutat cu omologul său ucrainean chestiuni umanitare, inclusiv ce fac trupele pentru a proteja civilii. El i-a acuzat pe „naționaliștii” ucraineni că folosesc civili ca scuturi umane.

Răspunzând la o întrebare legată de posibilitatea unei încetări a focului, Lavrov a spus că „operațiunea militară specială” va continua.