Breaking News! Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră. Toţi românii trebuie să ştie: „Virusul nu a fost eradicat. Încă persistă”

Breaking News! Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră. Toţi românii trebuie să ştie: „Virusul nu a fost eradicat. Încă persistă” Sursă: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunţ de ultimă oră, după ridicarea stării de alertă. Deşi nu mai sunt măsuri de restricţie, virusul SARS-CoV-2 încă face probleme în România şi trebuie să ferim de acesta. Mai mult, şeful de la Palatul Victoria a avut un mesaj și cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști și a vorbit şi despre criza din Ucraina.

„Vreau să încep prin a mulțumi tuturor românilor care au ținut cont de recomandări și au respectat regulile de protecție. Doresc să exprim compasiunea mea și a întregului Guvern pentru lupta împotriva virusului. Le mulțumim tuturor celor care au fost implicați în această luptă - medici, întreg personalul medical și personalul instituțiilor statului care au vegheat la tot ce a însemnat gestionarea pandemiei de coronavirus.

Nicolae Ciucă insistă asupra respectării măsurilor de protecție

Este, de asemenea, important să subliniem că odată cu încheierea stării de alertă au fost exprimate o serie de recomandări din partea specialiștilor și consideră că este important să continuăm să recomandăm îndeosebi prin exemplul personal că respectăm aceste recomandări.

(Le voi respecta la rândul meu - n.r.), din conștiință personală, fiind convins că respectând aceste recomandări ne protejăm pe noi înșine și, de asemenea, este o măsură preventivă de protecție care, în continuare, contribuie la ceea ce înseamnă sănătatea publică având în vedere că virusul nu a fost eradicat și încă persistă - e adevărat, în fiecare zi numărul persoanelor bolnave este mai mic. Dar tocmai de aceea, cred că este foarte important să respectăm aceste recomandări.

Ne puteți urmări și pe Google News

600 milioane euro împrumut de la Banca Europeană

Legat de acest subiect, ceea ce urmează să comunic este faptul că noi continuăm demersurile pentru a putea să avem cu adevărat împlinite obiectivele și asumările la nivel guvernamental. Vom aproba un memorandum prin care vom contracta un împrumut de investiții de la Banca Europeană pentru Spitalul Craiova - 600 milioane de euro.

Este asigurarea că vom demara această investiție, iar costul net, inclusiv de implementare, se ridică la 508 milioane de euro. Demarat în 2020, putem spune că ne îndreptăm în linie dreaptă spre îndeplinirea acestui obiectiv.

Mesajul șefului Guvernului cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști

Este Ziua Deținuților Politici Anticomuniști, o zi pe care trebuie să o onorăm fiecare dintre noi și apreciez că merită un moment de reflecție și omagiu celor care au avut curajul și au dus această luptă împotriva unui regim de care tinerele generații trebuie să știe. Nu trebuie să dăm uitării sacrificiile și tragediile din acea perioadă.

În legătură cu Ucraina, continuăm să monitorizăm evoluția din țara vecină, să coordonăm tot ceea ce înseamnă efortul in interiorul NATO și UE astfel încât să asigurăm sprijinul necesar refugiaților din Ucraina și, de asemenea, sprijinul umanitar”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri, la Palatul Victoria.