Putin nu renunță! Luptători din Siria au fost chemați pentru a cuceri Kievul

Putin nu renunță! Luptători din Siria au fost chemați pentru a cuceri Kievul Sursă: Palinchak | Dreamstime.com

SUA afirmă că Rusia recrutează luptători din Siria pentru a ajuta la invadarea Ucrainei, a informat duminică The Wall Street Journal. Compania de știri a citat patru oficiali americani spunând că Moscova este interesată de sirienii cu experiență în luptă urbană, care ar putea ajuta forțele ruse să cucerească Kievul.

Nu este clar câți luptători sirieni au fost recrutați sau dacă au fost deja dislocați în Ucraina, deși un oficial a declarat că unii se pregătesc, deja, în Rusia. Casa Albă nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii asupra raportului. Rusia operează în Siria din 2015, când a lansat o intervenție militară pentru a ajuta guvernul sirian să lupte împotriva rebelilor în timpul războiului civil al țării.

Sirieni implicați în luptă

Deir Ezzor 24, un mijloc de presă cu sediul în Siria, a raportat săptămâna trecută că Rusia oferea de la 200 la 300 de dolari pentru mercenarii sirieni dispuși să meargă în Ucraina timp de șase luni pentru a „opera ca gardieni”. Potrivit publicației, Rusia contracta sirieni care au luptat în războiul civil din Libia. Reuters a raportat în 2020 că Rusia a angajat sute de mercenari sirieni pentru a lupta în Libia.

Luptătorii străini s-au alăturat războiului și în numele Ucrainei. La câteva zile după ce a început atacul rusesc pe scară largă, președintele ucrainean, Vladimir Zelenskiy, a anunțat crearea unei legiuni internaționale pentru oricine dorește să lupte împotriva Rusiei în Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Veterani britanici și americani se numără printre cei care au călătorit în țară. Oficialii ucraineni au declarat săptămâna trecută că 3.000 de americani au aplicat să lupte. Câteva sute au sosit în Ucraina de săptămâna trecută, a informat Military Times, potrivit Yahoo News.