Breaking News! NATO, în alertă maximă din cauza lui Vladimir Putin! Adevăratul plan al Rusiei, în plin război: "Va plăti un preţ mare"

Breaking News! NATO, în alertă maximă din cauza lui Vladimir Putin! Adevăratul plan al Rusiei, în plin război: "Va plăti un preţ mare"Sursa: EPA/STEPHANIE LECOCQ

NATO este în alertă maximă din cauza războiului din Ucraina. Organizaţia Nord-Atlantică a trimis deja avioane, dar şi nave în zonă, gata să intervină. Chiar dacă Jens Stoltenberg spune că nu vrea un război cu Rusia, îl avertizează pe Vladimir Putin că va plăti scump această agresiune. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a transmis că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporizhzhia din Ucraina „demonstrează imprudența acestui război”.

Jens Stoltenberg acuză că Vladimir Putin este cel care a pornit un război în Europa, din dorința sa de a acumula putere, trecând peste interesul național ucrainean.

„Rusia plăteşte acum acel preţ, plăteşte un preţ foarte mare pentru această agresiune. Este războiul preşedintelui Putin. El l-a ales, plănuit şi îl desfăşoară împotriva unei ţări paşnice. Să retragă trupele din Ucraina urgent. Aliaţii NATO au intensificat ajutorul pentru Ucraina. Avem deja 130 de avioane în stare de alertă ridicată şi peste 200 de nave în Marea Neagră şi în Marea Mediterană. NATO nu caută un război cu Rusia. Kremlin vrea o altă influenţă, de aceea a atacat Ucraina. Agresiunea rusească a adus un nou normal în Europa. Miza este mare în acest moment. Să vedem dacă va câştiga demicraţia sau autoritarismul”, acuză Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Mai mult, Stoltenberg afirmă că Alianța nu are nimic de a face cu războiul și că rușii sunt singurii vinovați. O extindere a violențelor în afara Ucrainei ar putea duce la efecte mult mai grave, atrage atenția Stoltenberg.

„NATO nu este parte a acestui conflict, dar dacă Rusia se va extinde în afara Ucrainei, va provoca și mai multă suferintă umană”, transmite Stoltenberg.

Stoltenberg amintește că NATO a avertizat cu privire la invazia rusă din Ucraina

NATO cere lui Vladimir Putin să oprească războiul provocat împotriva poporului ucrainean, fără a mai emite nicio condiție asupra modului de  restabilire a păcii.

„Am avertizat de luni de zile că președintele Putin intenționează să invadeze Ucraina, de aceea aliații NATO au făcut eforturi pentru a găsi o cale diplomatică. Este războiul președintelui Putin, pe care el l-a ales, plănuit și-l desfășoară împotriva unei țări pașnice. Cerem președintelui Putin să oprească acest război imediat, să retragă toate forțele sale din Ucraina fără nicio condiție.

Stoltenberg expune auditoriului său atrocitățile comise de liderul de la Kremlin și cere ca statele membre NATO să condamne o astfel de acțiune militară periculoasă.

„Rusia desfășoară o invazie brutală și neprovocată asupra Ucrainei, pe care NATO o condamnă. Sunt orașe sub asediu, școli, spitale, clădiri rezidențiale bombardate, civili răniți și omorâți”, spune secretarul general al NATO.

NATO, întâlnire de urgență la Bruxelles

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus că atacul rusesc asupra centralei nucleare Zaporizhzhia din Ucraina „demonstrează imprudența acestui război și arată cât de important e să oprim războiul”. În contextul acestei probleme cu privire la războiul lui Vladimir Putin, miniștrii de externe din NATO se vor întâlni de urgență la Bruxelles.

Stoltenberg a declarat că întâlnirea de vineri a miniștrilor de Externe ai Alianței militare conduse de SUA va fi folosită pentru „coordonarea și consultarea cu privire la răspunsul nostru la brutala invazie rusă a Ucrainei și, de asemenea, implicațiile pe termen lung”.

Adresându-se reporterilor la sediul NATO din Bruxelles, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a spus că Alianța va discuta „următorii pași”, care trebuie luaţi cât mai repede.

Stoltenberg a declarat că întâlnirea de vineri a miniștrilor de Externe ai Alianței Nord-Atlantice va fi folosită pentru „coordonarea și consultarea cu privire la răspunsul nostru la brutala invazie rusă a Ucrainei și, de asemenea, implicațiile pe termen lung”.