Marele secret al lui Vladimir Putin! Ce avere are liderul de la Kremlin? E de neimaginat

Marele secret al lui Vladimir Putin! Ce avere are liderul de la Kremlin? E de neimaginat Sursa: Maria Oleinikova | Dreamstime.com

Averea liderului de la Kremlin din Europa a fost înghețată, iar decizia UE a adus din nou în discuție bogăția lui Vladimir Puțin. Cei care îl contestă spun că ar fi cel mai bogat om din lume cu o avere estimată la 200 de miliarde de dolari.

Averea deținută în Europa de Vladimir Putin a fost înghețată după ce Uniunea Europeană a luat decizia să blocheze afacerile Rusiei. Și ministrul de externe Serghei Lavrov  a fost vizat direct de această sancțiune. UE a decis însă să nu le interzică dreptul de a călătorii în uniune în speranța că s-ar mai putea purta tratative diplomatice cu liderii de la Moscova.

Nimeni nu poate spune însă ce avere are Putin. Este unul dintre cele mai bine păstrate secrete din lume. De-a lungul timpului, au circulat multe zvonuri despre averea fabuloasă a liderului de la Moscova. Cei care îl contestă susțin că ar fi cel mai bogat om al lumii și că ar avea o averea secretă de peste 200 de miliarde de dolari. Vladimir Putin a negat vehement aceste zvonuri și a spus de fiecare dată că trăiește doar din salariul de funcționar public.

Castel mai mare ca Buckingham

Un alt zvon pe tema averii lui Putin spune că, de curând, și-ar fi adăugat în portofoliul imobiliar un palat care ar fi de două ori mai mare decât Palatul Buckingham, din Londra. Potrivit tot unor zvonuri, deoarece nimic nu a fost confirmat oficial, acesta ar valora nu mai puțin de 270 de milioane de dolari. Palatul ar fi amplasat la marginea capitalei Moscova, într-o zonă exclusivistă destinată miliardarilor. Prorietatea s-ar întinde pe nu mai puțin de 37,7 kilometri pătrați.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mii de mașini și un avion cu reacție

S-a mai spus în ultimii ani că Vladimir Putin ar mai avea și o proprietate impresionantă pe malul rusesc al Mării Negre. Aceasta ar avea mai multe debarcadere, spații amenajate pentru aterizarea elicopterelor, mai multe grădini, dar o podgorie. În plus propietarea ar avea și un cinematograf privat și ar valora peste un miliard de dolari. Liderul de la Kremlin a negat public că ar deține această proprietate, scrie digi24.ro.

Unul dintre cei mai mari constatati ai lui Putin, Boris Nemțov, care a fost asasinat în 2015, spunea că are informații potrivit cărora, liderul de la Moscova ar deține 43 de avioane, 7000 de autoturisme și 15 elicoptere. La toate acestea s-au adăuga și un avion cu reacție.