Mesaj incredibil al Rusiei! Condiţia lui Putin pentru a opri invazia. Vrea control total asupra Ucrainei

Mesaj incredibil al Rusiei! Condiţia lui Putin pentru a opri invazia. Vrea control total asupra Ucrainei

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova este pregătită pentru discuții în cazul în care armata Ucrainei se va preda, el insistând că forțele invadatoare caută să elibereze țara de „opresiune”. Mai mult, șeful diplomației ruse a mai spus că nimeni nu vrea să ocupe Ucraina şi că a fost eliberată.

Moscova a declarat că prima zi a invaziei Ucrainei și-a atins toate obiectivele și că a distrus 83 de ținte ucrainene terestre. Potrivit rapoartelor oficiale, Rusia a efectuat 203 atacuri asupra vecinului său de vest de la începutul zilei.

Aceasta fiind situaţia, ​Rusia este pregătită să negocieze cu Ucraina dacă aceasta „depune armele”, a declarat vineri, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Serghei Lavrov, de un cinism înfiorător: Ucrainenii vor putea de acum să-şi aleagă liber viitorul

Suntem gata de negocieri, în orice moment, imediat ce forțele armate ucrainene aud apelul nostru și depun armele. Președintele Vladimir Putin a luat decizia pentru această operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei pentru ca, eliberați de această opresiune, ucrainenii să își poată alege liber viitorul, a declarat ministrul Lavrov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar de a doua zi de la începutul invaziei în Ucraina, care s-a soldat cu sute de morți și răniți, în special civili, Moscova nu renunță la retorica sa cinică. Seghei Lavrov a spus, din nou, în conferința de presă, că scopul intervenției rușilor a fost „eliberarea ucrainenilor de opresiune”.

Şeful diplomației ruse a profitat vineri de întâlnirea cu oficiali ai autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, a căror independentă a fost recunoscută luni de Rusia, pentru a lansa din nou acuzații la adresa Occidentului şi a Kievului.

Lavrov a mai declarat că nimeni nu intenționează să ocupe Ucraina

Lavrov a dat asigurări că nimeni nu vrea să ocupe Ucraina, iar scopul operațiunii este clar doar demilitarizarea și denazificarea. Sunt acuzații fără dovezi despre faptul că Ucraina ar fi comis un „genocid” al populațiilor de limbă rusă din est, şi continuă: „Vrem ca poporul Ucrainei să-și aleagă liber viitorul”, a spus el.

Imediat după anunțul lui Vladimir Putin că lansează o operațiune militară majoră în Ucraina, țările occidentale au impus un val de sancțiuni internaționale împotriva Rusiei. Dar unele voci ale liderilor europeni spun că nu sunt măsuri prea blânde.

Occidentul apără regimul ucrainean şi închide ochii la crimele de război comise de Kiev împotriva civililor, tocmai acţiunile ucrainene şi occidentale au aruncat Ucraina într-o tragedie, a spus Lavrov la întâlnirea cu aşa-numitul ministru de externe al autoproclamatei republici Lugansk, Vladislav Deinego, şi prim-adjunctul ministrului de externe al republicii Doneţk, Serghei Peresada, la Moscova, scrie timesofindia.