Dr. Lucian Duță: De ce nu au fost și nu sunt medicamente pentru noi? Răspunsul la cele mai controversate întrebări

Dr. Lucian Duță: De ce nu au fost și nu sunt medicamente pentru noi? Răspunsul la cele mai controversate întrebări Sursa foto: Lucian Duță / Facebook

Pandemia provocată de virusul SARS-Cov-2 a ridicat multe întrebări, la care unii specialiști se feresc să răspundă. Dr. Lucian Duță, fostul șef al CNAS și medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, vor încerca să răspundă la cele mai controversate curiozități legate de evoluția COVID-19 în România.

România a atins apogeul valului cinci al pandemiei de COVID-19, iar acum se află într-un trend descendent. Cu toate acestea, numărul persoanelor decedate este în continuare destul de mare, lucru care îl intrigă pe medicul Lucian Duță, fostul șef al CNAS. Acesta susține că rata de mortalitate de la noi din țară este una rușinoasă și simbolizează un eșec.

„62 000 de morți. Bilanțul oficial al deceselor COVID în România. Avem o rată de deces rușinoasă și care simbolizează eșecul și mizeria în care ne scăldăm ca stat. Un stat plin de incompetenți burtoși și care nu are nici o legătură cu România”, scrie tranșant dr. Duță pe pagina de Facebook.

Specialistul se întreabă de ce am înregistrat un număr atât de mare de morți și mai ales, unde sunt medicamentele care ne-ar putea salva viețile.

Ne puteți urmări și pe Google News

”De ce nu au fost și nu sunt medicamente pentru noi ? Medicamente care ar fi salvat multe vieți… De ce azi am ajuns să donăm vaccinuri ca să acoperim tributul de două miliarde de euro plătit pentru niște vaccinuri care se dovedesc a fi inutile? Cine are interes să mențină frica în România? Frica de COVID, frica de a nu putea să-ți plătești facturile la energie, frica de război.. Sunt câteva întrebări arzătoare pe care ni le punem toți,” scrie fostul șef al CNAS.

Acestea sunt doar o parte din întrebările controversate pe care mulți dintre români și le-au pus, dar la care nimeni nu a avut curajul să răspundă. În cadrul podcastului “Fără Anestezie “ produs de Evenimentul Zilei, Lucian Duță împreună cu medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului Matei Balș, vor încerca să răspundă acestor curiozități.

Joi, începând cu ora 12.00, cei doi specialiști în sănătate vor dezbate evoluția virusul SARS-Cov-2 în România. De asemenea, ei vorbesc despre erorile care s-au produs în campania de vaccinare și nu numai.