EXCLUSIV. Ce urmărește George Simion prin acțiunile de guerilla? „Îl suspectez de sabotarea propriului partid" (VIDEO)

EXCLUSIV. Ce urmărește George Simion prin acțiunile de guerilla? „Îl suspectez de sabotarea propriului partid" (VIDEO) Sursa: Inquam Photos / George Călin

Săptămâna a început cu un scandal uriaș, asaltul lui George Simion asupra ministrului Energiei Virgil Popescu. Acțiunea face parte dintr-o succesiune de gesturi de imagine, care arată clar o strategie, dar și niște specialiști în strategii de imagine țintită în special pe mediul digital.

Podcastul EVZ Play cu Robert Turcescu de marți a fost dedicat analizei gesturilor tot mai radicale ale lui George Simion, care au culminat cu atacul la Virgil Popescu din Parlament. Jurnalistul Mirel Curea critică ceea ce consideră a fi derapajele liderului AUR, în care vede o asemănare cu zgomotoasele acțiuni de imagine ale USR.

Curea: Simion se comportă ca Ceaușescu sau Mălin Bot

Deși recunoaște că inițial l-a admirat pe George Simion, ultimele acțiuni ale acestuia l-au pus serios pe gânduri. Jurnalistul consideră că astfel de acțiuni sunt extremiste, „De la o vreme AUR face gesturi extreme. Unii puși la vârful AUR fac apologia legionarismului. Simion se comportă ca Ceaușescu sau Mălin Bot, ca unii useriști acum câțiva ani".

„Victimează catastrofe ca Nicușor Dan sau Virgil Popescu"

În opinia lui Mirel Curea, Virgil Popescu este cu adevărat un pericol public prin criza facturilor pe care a generat-o, însă situația are alte soluții perfect legale față de agresiunea lui Simion. „Prin gafele pe care le comite reușește să-l victimizeze pe unul ca Nicușor Dan, care ar trebui să plece de urgență acasă, sau pe Virgil Popescu, care a nenorocit 5-6 milioane de oameni. E posibil să fie debranșați și executați silit. Nu ai voie să pui mâna pe un om! De ce nu își folosește energia prin strângerea de semnături?".

Marcel Ciolacu, anunţ-bombă! Va vota PSD împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu? 

Catastrofalul Virgil Popescu a devenit o victimă. Sursa: Arhiva EVZ

Mirel Curea a exprimat și o ipoteză personală în emisiunea lui Turcescu. „Îl suspectez pe George Simion de sabotarea propriului partid. Sunt aceleași povești pe care le știm de la PRM și USR. AUR a dus mai departe ce făcea USR", a conchis jurnalistul. În aceeași emisiune, Robert Turcescu a prezentat o filmare cu Simion la debut, ca șef foarte vocal de galerie.

Mădălin Ionescu: Simion e pe trendul Facebook

Pe de altă parte, realizatorul TV Mădălin Ionescu a punctat că liderul AUR e foarte pe trendingul Facebook și este convins că Simion are în spate o echipă de băieți pricepuți. „Fiecare gest al lui e foarte bine studiat", a remarcat Mădălin Ionescu.

Ediția integrală a emisiunii poate fi vizionată aici:

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Ne puteți urmări și pe Google News