Șoc în Familia Regală! A fost condamnat la ani grei de închisoare. Au fost zguduiți din temelii

Șoc în Familia Regală! A fost condamnat la ani grei de închisoare. Au fost zguduiți din temelii Sursa: Pixabay

Fostul soț al unui membru important al Familiei Regale austriece a fost condamnat la închisoare pentru sfidarea instanței. Anthony Bailey, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat la 12 luni de închisoare după ce un judecător a concluzionat că a încălcat ordinele date în timpul unei lupte pe bani cu fosta sa soție, prințesa Marie-Therese Elizabeth von Hohenberg Bailey.

Hohenberg este strănepoata arhiducelui Franz Ferdinand, a cărui asasinare a declanșat Primul Război Mondial. Bailey a negat acuzațiile de dispreț a instanței, dar judecătorul Peel i-a dat dreptate lui Hohenberg Bailey la o audiere de la Divizia pentru Familie a Înaltei Curți din Londra.

Hohenberg Bailey, care locuiește în Twickenham, sud-vestul Londrei, a fost la audiere, în timp ce Bailey nu a fost prezent, ci reprezentat de avocați. Judecătorii auziseră deja cum cei doi au fost implicați într-o luptă pentru bani. Judecătoarea Sarah Gibbons a decis anterior că Hohenberg Bailey ar trebui să primească mai mult de 2 milioane de lire sterline - o cifră care includea onorariile ei juridice - iar judecătorul Peel a auzit că i se datorează aproximativ 1 milion de lire sterline.

S-a constatat că Bailey a încălcat ordinele care îi cereau să ia măsuri pentru a realiza active și un ordin menit să-l împiedice să părăsească jurisdicția legală a Angliei și Țării Galilor, a concluzionat judecătorul Peel. S-a constat că, consultantul în relații publice se află în prezent în Portugalia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Comportamentul lui Bailey provoacă instanța

Judecătorul a constat cum prin comportamentul lui Bailey s-a încercat privarea lui Hohenberg Bailey de la banii la care avea dreptul. El a spus că Bailey a „obstrucționat instanța” la „aproape toate oportunitățile posibile”. Judecător Peel consideră că este nevoie de o pedeapsă privativă de libertate, iar Bailey va executa șase luni de închisoare înainte de a fi eligibil pentru eliberare.

Judecătorul a mai spus că Bailey ar putea să se conformeze ordinelor. Cei doi au împreună un fiu și s-au căsătorit în 2007 în timpul unei ceremonii în fața a 600 de invitați la Salzburg. Casa Ducală Hohenberg este o familie nobiliară austriacă, descendentă din Contesa Sophie Chotek care s-a căsătorit cu arhiducele Franz Ferdinand în 1900.

Avocații care o reprezintă pe Hohenberg Bailey au spus că Bailey și-a evidențiat implicarea în Biserica Catolică și a fost desemnat OBE pentru munca sa ca activist interconfesional. Dar ei au spus că „dorința sa de a minți” și „disprețul flagrant” pe care l-a arătat instanței nu sunt în concordanță cu „imaginea pioasă” pe care a prezentat-o, potrivit Mirror.co.uk.