Sentință în dosarul Blocului Mortii de la Timisoara. Patronul a fost condamnat la aproape 7 ani de închisoare

Sentință în dosarul Blocului Mortii de la Timisoara. Patronul a fost condamnat la aproape 7 ani de închisoare Judecătorie. Sursa foto: Arhiva EVZ

După ce s-a făcut o dezinsecție într-un bloc de pe strada Mioriţa din Timişoara, doi copii și mama lor s-au stins din viață. Administratorul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost condamnat pentru neglijența de care a dat dovadă.

Curtea de Apel Timişoara a dat sentinţa definitivă în cazul blocului de pe strada Mioriţa din Timişoara, unde în urma unei dezinsecţii doi copii şi mama unuia dintre aceştia și-au pierdut viața. Administratorul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost condamnat la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi achitarea unor sume de bani colosale.

Magistraţii Curţii de apel Timişoara au respins apelurile suspecților, astfel că au decis să menţină hotărârile judecătorilor de la Judecătoria Timişoara. Patronul firmei Bistim Dera SRL, Ioan Sorin Buţă, a fost găsit vinovat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic continuat cu substanţe toxice.

A fost condamnat

Ioan Sorin Buţă a fost condamnat în iulie 2021 de Judecătoia Timişoara la 6 ani şi 9 luni de închisoare şi are de plătit daune morale de 150.000 de euro şi 700.000 de lei, sentinţa fiind menţinută de Curtea de Apel Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

sursa: fanatik.ro

Incidentul a avut loc în noiembrie 2019. Un bebeluş de nouă zile, un copil de trei ani şi mama acestuia,în vârstă de 28 de ani, au decedat după ce s-a făcut dezinsecţie şi deratizare în blocul de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara.

La momentul dezinsecției, mai multe familii au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău.

„Reprezentanții DSP Timiș au prelevat probe de apă din locuințele persoanelor afectate în vederea determinărilor microbiologice și fizice – chimice în laboratorul instituției. Menționăm că inspectorii sanitari nu au putut lua legătura direct cu administratorul blocului și cu reprezentantul firmei de deratizare, deoarece aceștia sunt interogați de organele abilitate, urmănd ca acest lucru să aibă loc imediat ce vă fi posibil”, declarase Ministerul Sănătății.

Au fost internați 4 adulți, din care 3 bărbați și o femeie, în Spitalul Clinic de Urgență în secția ATI, compartiment toxicologie, conștienți, cooperanți și sub supraveghere. 3 copii cu vârste cuprinse între 2 și 8 ani au ajuns în Spitalul de copii Louis Țurcanu. Alți tineri din bloc au fost ținuți sub observație.