Clipe de coșmar în România. Imaginile pe care nu credeam că le vom vedea. Dezastru total

Clipe de coșmar în România. Imaginile pe care nu credeam că le vom vedea. Dezastru total Zăpada de bere a pus stăpânire pe Europa. Țările afectate. Sursă: Arhivă EVZ

Condițiile de vreme severă au cuprins întreaga țară. Rafalele de vânt puternice din noaptea de luni spre marți au provocat pene de curent electric în mai multe teritorii din România. Circulația în unele regiuni a fost restricționată din cauza viscolelor și a vizibilității scăzute, condiții meteorologice anunțate, de altfel, de specialiștii ANM.

Frigul a pus stăpânire pe întreaga țară, după ce ANM a emis două avertizări de COD GALBEN și COD PORTOCALIU de vânt puternic, ninsoare, viscol și vizibilitate redusă. Iarna și-a intrat de mult în drepturi, străzile au dispărut sub troiene de zăpadă, circulația fiind blocată.

Vremea rea a luat prin surprindere românii

În județul Alba, peste 2.000 de locuințe au rămas în pană de curent electric. După ce, pe neașteptate, s-a iscat o furtună de zăpadă, cele mai multe probleme din acest punct de vedere fiind semnalate în Abrud și Poiana Vadului.

În județul Gorj, vântul a suflat cu putere, rafalele înregistrând peste 100 de km/h. Între Novaci și Rânca, pe Transalpina, circulația a fost blocată de autorități. Ninsoarea a fost viscolită, iar vizibilitatea foarte redusă.

Ne puteți urmări și pe Google News

A fost marcat și un eveniment nefericit. Un pacient care suferea de probleme cardiace a avut nevoie de intervenția salvamontiștilor. Cu greu au reușit aceștia să îl ajute, după ce troienele de zăpadă au devenit stăpâne în regiune. Din fericire, pacientul a fost transportat, în cele din urmă, la o instituție medicală apropiată, unde a primit îngrijiri de specialitate.

Troiene de zăpadă, vânt și viscol în mai toată țara

În județul Hunedoara, rafalele de vânt au făcut prăpăd. Acoperișul unui bloc de la Lupeni a fost smuls și trântit la pământ. Bucăți din el au fost remarcate pe un autoturism din parcare, în timp ce alte fragmente au fost purtate de rafalele intensificate de vânt până pe o linie ferată necirculată, potrivit realitatea.net.

Și în județul Suceava, în noaptea de luni spre marți, a nins viscolit astfel încât întregul decor a fost schimbat. Straturile de nea s-au depus și la Cluj, unde au fost semnalate blocaje la nivelul circulației, din cauza unui copac ce a fost pus la pământ pe vânt, pe DN 1. Șoferii au rămas blocați în trafic, unii dintre aceștia susținând că de vină sunt autoritățile întrucât deszăpezirea nu a avut loc corespunzător.