BREAKING NEWS! Novak Djokovic e terminat! I-au revocat viza a doua oară. Ultimă oră

BREAKING NEWS! Novak Djokovic e terminat! I-au revocat viza a doua oară. Ultimă oră Sursă: Djokovic/ Facebook

Viza australiană a lui Novak Djokovic a fost anulată a doua oară, punând astfel capăt ambițiilor jucătorului de tenis masculin de a participa la Australian Open și de a câștiga al 21-lea turneu de Grand Slam, marcând astfel un nou record. Situația sa este pusă sub semnul întrebării. Nu se știe dacă starul sârb va fi expulzat din țară sau nu.

UPDATE: Ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a precizat într-un comunicat publicat vineri, 14 ianuarie, că la baza deciziei sale de a revoca viza lui Novak Djokovic se află interesul public.

„Mi-am exercitat astăzi puterea conform secţiunii 133C(3) din Legea Migraţiei pentru a anula viza deţinută de domnul Novak Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că era în interesul public să procedez astfel.

Această decizie vine după ce Curtea Federală a decis la 10 ianuarie 2022 anularea unei hotărâri prealabile din motive de echitate procedurală.

Ne puteți urmări și pe Google News

În luarea acestei decizii am luat în calcul cu atenţie informaţii oferite de Departamentul de Interne, Poliţia de Frontieră şi de domnul Djokovici.

Guvernul Morrison este dedicat ferm protejării graniţelor Australiei, în special în ceea ce priveşte pandemia de covid-19.

Le mulţumesc reprezentanţilor Departamentului de Interne şi Poliţiei de Frontieră, care muncesc în fiecare zi pentru a servi interesele Australiei în condiţii din ce în ce mai dificile”, este comunicatul semnat de Hawke, potrivit news.ro.

Știre inițială: Viza lui Novak Djokovic a fost din nou revocată. Este detaliul de ultim moment în cazul numărului #1 mondial al tenisului. Anularea documentelor vine după ce, luni, viza sportivului a fost reactualizată, ca urmare a unei hotărâri judecătorești, iar bărbatul a fost eliberat din detenție.

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată a doua oară

Informația furnizată de presa internațională a fost, de asemenea, făcută publică după ce ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a transmis că i-ar putea revoca viza lui Djokovic și că ar putea începe procedura de expulzare.

Nu este clar însă, dacă Australia va lua măsuri pentru a-l expulza pe starul sârb, deoarece decizia poate fi încă contestată de echipa sa juridică, potrivit CNN.

Între timp, Djokovic a fost tras la sorți joi, 13 ianuarie, împotriva conaționalului sârb Miomir Kecmanovic în primul tur al Australian Open.

Motivul pentru care nr. #1 al tenisului a fost reținut

Toți cei care sosesc din plan internațional în Australia sunt obligați să fie vaccinați împotriva COVID-19, cu excepția cazului în care prezintă o scutire medicală. Guvernul a susținut că Djokovic nu deținea la momentul intrării în țară un document valabil pentru această cerință.

Tenismenul a declarat că a avut impresia că poate intra în teritoriu, deoarece: organizatorii turneului i-au acordat o scutire medicală pe motiv că a fost infectat cu COVID-19 în decembrie, viza sa a fost aprobată înainte de sosire și a fost autorizat să călătorească fără a intra în carantină.

Judecătorul din Australia a decis în favoarea sportivului

Guvernul nu l-a anunțat pe Djokovic din timp în legătură cu anularea vizei sale și nici nu i-a oferit timp să pregătească materialele în apărarea sa, a declarat judecătorul care a oferit verdictul în instanță.

După sosirea sa, Djokovic a fost informat că va avea la dispoziție câteva ore pentru a se pregăti - dar guvernul a decis să îi anuleze viza înainte de termenul limită pe care i l-a dat.

Astfel, având în vedere motivele prezentate, judecătorul australian a decis ca viza sportivului să fie reactualizată, iar bărbatul să fie eliberat din hotelul imigranților, unde era deținut.